La consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat als catalans que redueixin els viatges a Madrid perquè “el context és preocupant”. Ho ha dit en una roda de premsa després del Consell Interterritorial de Sanitat que s’ha celebrat aquest dimecres. Per Vergés, el més preocupant és que “Madrid continua sense voluntat d’actuar”.

En la reunió del Consell Interterritorial s’ha presentat l’acord a què van arribar dimarts a última hora el ministre de Sanitat i la Comunitat de Madrid. Segons Vergés, el document no ha generat consens i és “paper mullat” ja que preveu uns paràmetres d’intervenció que xoquen amb els que ja havien definit algunes comunitats autònomes com Catalunya.

La consellera ha explicat que algunes de les mesures que preveu l’acord ja s’han aplicat a Barcelona durant el mes de juliol amb una incidència acumulada en els darrers 14 dies de 96 casos per cada 100.000 habitants, i no de 500 com preveu el document. “No ens sentim interpel·lats pel document perquè actuem molt abans”, ha dit Vergés.

A més, la consellera ha criticat que aquest acord genera confusió entre la ciutadania i pot fer creure que, fins que no s’arriba a una incidència acumulada en els darrers 14 dies de 500 casos per 100.000 habitants, la situació no és greu. Considera que aquest és un índex “realment altíssim i escandalós quant a control de l’epidèmia”.