Els consells de barri es tornaran a celebrar, des d’aquest dijous, de forma presencial. Aquests espais de participació veïnal es van suspendre a l’inici de la pandèmia —i el confinament de la població— i ara es reprenen amb alguns canvis per adaptar-se a les mesures de seguretat anticovid: es faran a l’aire lliure, amb inscripció prèvia i aforament limitat. Els primers a celebrar-se seran els corresponents als barris de Ciutat Vella.

Segons explica l’Ajuntament en una nota, la represa del format presencial respon a la voluntat “d’afavorir la participació veïnal i salvar tota barrera tecnològica amb els veïns i les veïnes”. Per això, s’ha decidit fer les sessions a l’aire lliure. Se celebraran en un espai que no es farà públic, sinó que es notificarà de manera individual a les persones que s’hi hagin preinscrit. L’objectiu és tenir un control dels assistents. Les primeres sessions seran les dels barris de Ciutat Vella:

30 de setembre: barri Gòtic

7 d’octubre: el Raval

8 d’octubre: la Barceloneta

13 d’octubre: Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

En aquest cas, les inscripcions es poden fer al correu electrònic participaciocvella@bcn.cat.

Tots els consells durant la tardor

Els consells de la resta de barris de Barcelona es podran celebrar en qualsevol dels dos formats, presencial o mixt, en funció de les necessitats i les condicions climàtiques i de les mesures establertes per les autoritats sanitàries.  La intenció municipal és celebrar tots els consells de barri durant la tardor.

Els consells de barri —i també altres òrgans de participació ciutadana— es van suspendre a l’inici de la pandèmia. Tot i això, es va treballar per poder continuar fent-los de forma telemàtica. Així, des de l’inici de l’estat d’alarma, s’han fet 128 sessions dels diferents òrgans de participació, 120 sessions de consells sectorials de ciutat i sis sessions de les diferents comissions i grups de treball del Consell de Ciutat. Al mes de juny, coincidint amb la desescalada, es van reprendre les audiències públiques en format mixt, presencial i a distància.