El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dissabte en una entrevista a Catalunya Ràdio que la Generalitat està valorant l’opció de reduir la quarantena de 14 a 10 dies en els casos de contactes positius per covid-19: “Hem demanat al grup d’experts que ens assessoren habitualment que estudiïn aquesta possibilitat”. Argimon ha declarat que, un cop tinguin els resultats, valoraran si apliquen o no aquesta reducció dels dies d’aïllament.

Metges i científics tenen opinions divergents sobre aquesta qüestió. El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, defensa “escurçar a 10 dies el període de quarantena” al·legant els estudis que apunten que la immensa majoria dels contagis per coronavirus es produeixen durant els primers 10 dies.

L’epidemiòleg ha explicat que un dels objectius principals d’aprovar aquesta reducció és intentar millorar el compliment de la quarantena per part de tots els contactes: “Reduint significativament els dies d’aïllament volem potenciar que tothom els compleixi”, ha dit. Segons Trilla, aquesta reducció de quatre dies d’aïllament ajudarà a combatre els problemes provisionals plantejats arran del confinament de contagis i contactes, com els període d’absentisme a la feina o la tornada a les escoles.

Per contra, el metge investigador de malalties infeccioses a l’Hospital Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, és partidari de mantenir la quarantena de 14 dies. Segons els resultats de l’estudi #JoEmCorono, es va detectar coronavirus entre els 11 i 14 dies en un 31 % de les persones enquestades.