(ACN)  El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE)  ha publicat aquest dijous la resolució del Ministeri de Sanitat que obliga a confinar Madrid i nou municipis més. La mesura restringeix la mobilitat a municipis de més de 100.000 habitants que superin una incidència acumulada de més de 500 casos per 100.00 habitants, tinguin més d’un 10 % de PCR positius i un índex d’ocupació de les UCI superior al 35 %.

Actualment l’aplicació d’aquesta resolució afecta només Madrid, Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Móstoles, Parla i Torrejón de Ardoz. El text especifica que és “d’obligat compliment” per a totes les comunitats i ciutats “amb independència del sentit del seu vot”. Madrid hi va votar en contra, tot i que el dia abans, aquest dimarts, la Comunitat de Madrid i el Ministeri de Sanitat havien pactat els termes de l’acord.

Ayuso diu que complirà la resolució

La proposta es va votar al Consell Interterritorial de Salut i va rebre 13 vots a favor, cinc en contra i una abstenció. Hi van votar en contra Madrid, Galícia, Andalusia, Ceuta i Catalunya, tot i que la última per motius diferents. Tot i que en un primer moment la Comunitat de Madrid va insinuar que no acataria la norma, aquest dijous a la sessió de control la presidenta Isabel Díaz Ayuso ha assegurat que la complirien. “Quién se cree que es este gobierno? Como sus socios independentistas? Nosotros cumplimos la ley, por supuesto que la vamos a cumplir“, ha afirmat. Ayuso, però, també ha avançat que recorreran la resolució davant de la justícia.

A banda de les restriccions en mobilitat, amb l’entrada en vigor de la mesura, també es redueixen les reunions a sis persones, a un terç en llocs de culte i s’imposen restriccions d’aforament.