L’arribada de la tardor és sinònim d’inici de temporada cultural a Barcelona. Com cada setmana, l’expert en cultura Andreu Rami ens explica una proposta que s’ha readaptat a aquesta nova realitat. En aquest cas explica com s’ha organitzat el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou, un dels esdeveniments culturals més importants de la ciutat.

La 19a edició del festival serà la més atípica de la història amb el neguit sobre com adaptar la cultura a un nou ús de l’espai públic. La directora del projecte, Ada Vilaró, afirma que el més difícil és adaptar-se a la normativa perquè és un esdeveniment en què predomina l’escena i, per tant, “no concebem fer-ho d’una altra manera que no sigui presencial, és a dir, posant-hi la pell i el cos”. Tot i això, la pandèmia els ha portat a reinventar-se i “a fer gala d’una creativitat molt gran”, ja que els artistes volen crear un espectacle que s’adapti a les circumstàncies sense perdre l’essència.

“Sense finançament no podem tirar endavant”

Vilaró admet que és una edició “dura” perquè encara no tenen un pressupost tancat per tirar endavant el projecte. El 80 % del finançament és aportació pública i la resta l’obtenen d’aportacions privades a través de comerços i entitats del barri. Ara bé, la pandèmia també ha perjudicat els locals de proximitat i, per tant, no poden contribuir tant com a edicions anteriors.