urbana

El positiu en coronavirus d’un agent de la unitat de platges de Guàrdia Urbana ha fet saltar les alarmes a la comissaria del carrer de Joan de Borbó, que comparteixen la policia local de Barcelona i els Mossos d’Esquadra. El sindicat policial SAP-Fepol i el CSIF coincideixen a l’hora de denunciar la manca d’informació de les administracions públiques i demanen que s’aclareixin quines mesures s’han pres per evitar més contagis.

Mesures de prevenció

Segons un comunicat que ha emès l’àrea de prevenció de riscos laborals del CSIF, l’agent contagiat de covid-19 s’encarrega de repartir el material a la resta de companys de la unitat de platges de la Urbana. Per això, reclamen al consistori que confirmi si ha tingut contacte amb altres policies, si aquestes persones ja estan en quarantena i si s’han sotmès a proves PCR. Finalment, el sindicat també sol·licita a l’Ajuntament que expliqui si han fet les tasques de desinfecció oportunes a la comissaria.

Denúncia a Inspecció de Treball

El sindicat de Mossos SAP Fepol va més enllà i anuncia que presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social si l’àrea de riscos laborals del Departament d’Interior no els informa de manera immediata de les actuacions que s’han dut a terme en aquest centre de treball.

La reacció de l’Ajuntament

Fonts municipals han explicat a betevé  que la unitat de platges de la Guàrdia Urbana treballa setmanes alternes i que aquest agent va començar a notar símptomes compatibles amb la covid-19 el 30 de juliol,  quatre dies després d’haver estat de servei. Per tant, segons diuen, no ha calgut posar la resta de companys en quarantena. El que sí que ha fet el consistori és activar els protocols per desinfectar les instal·lacions tan bon punt va saber el positiu del policia.