test PCR

L’endemà que el Departament de Salut anunciés que farà amb 9.000 proves PCR al Vallès en només quatre dies, ja es comencen a fer els tests. Aquest dimecres, se’n fan a dos barris de Ripollet “porta a porta, comerç a comerç”, segons va explicar el secretari general de salut, Josep Maria Argimon. En total, en aquesta població, s’hi faran 2.000 tests, mentre que, a Terrassa, en seran 3.000 més i, a Sabadell, 4.000.

D’aquesta manera, es posa en pràctica l’estratègia anunciada a betevé pel director de l’IrsiCaixa i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet: fer cribatges massius als punts on hagin crescut significativament els contagis. Clotet va concretar que els test PCR es farien en carpes instal·lades al costat dels CAPs, però, de moment, al Vallès, s’hi implantaran tres sistemes diferents: porta a porta, en hotels i en carpes.

En el cas de Barcelona, la situació epidemiològica ha millorat i la taxa de contagi se situa al 0,98 %. Tot i això, Salut considera que s’han de fer més proves PCR perquè el percentatge de positius encara és massa elevat. A la ciutat, tots els districtes excepte Gràcia superen el llindar dels 50 casos per cada 100.000 habitants. En aquest context, el president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar, aquest dimarts, estar “en alerta, vigilant” per evitar més brots de coronavirus.