Aquest dimarts, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van desplegar un important dispositiu policial al barri de la Barceloneta. Van inspeccionar domicilis ocupats i, en total, van identificar vuit persones que juntes sumen 112 antecedents policials. A més, una persona va quedar detinguda i va ser traslladada a dependències de la Policia Nacional. L’operació es va desenvolupar en el marc del pla d’acció Tremall que té l’objectiu d’actuar contra els multireincidents.

159 lladres multireincidents identificats a la ciutat

La lluita contra la reincidència és un dels objectius dels cossos policials a Barcelona. Segons el darrer balanç del Departament d’Interior, el Mossos d’Esquadra tenen identificats 159 lladres multireincidents  i han localitzat 48 edificis o solars ocupats on resideixen. Es tracta de persones amb antecedents per robatoris amb violència en els últims sis mesos. De fet, se’ls atribueixen l’11 % de robatoris violents que s’han comès a la ciutat, tot i que només representen el 4 % del total de persones detingudes.

Una de les últimes detencions que es van fer en el context del pla d’acció Tremall va ser el passat 30 de juliol. Un home amb diversos antecedents per robatori amb violència va ser detingut per haver intentat robar una dona dins d’una parròquia a l’Eixample i ferit el mossèn.