restaurant terrassa

A partir del 19 de juny arriba la nova normalitat a Catalunya, posant fi a la desescalada per fases: Què es pot fer a la nova normalitat?

Des del dilluns 25 de maig, amb el pas de Barcelona a la fase 1 de la desescalada pel coronavirus, els bars i restaurants de Barcelona van poder reobrir les terrasses. De fet, des de la fase 0,5 alguns establiments ja oferien productes per endur-se o a domicili. El 8 de juny van poder obrir també les sales interiors, amb una limitació del 50 % de l’aforament i una separació mínima de 2 metres entre taules. I amb la proposta de l’Ajuntament, la majoria dels establiments amb terrassa han pogut mantenir o fins i tot ampliar el nombre de taules i cadires.

Amb l’entrada de Barcelona a la fase 3, es manté la restricció de l’aforament del 50 % a l’interior dels bars i restaurants, s’amplia fins al 75 % a les terrasses i també es podrà consumir a la barra si es manté la distància de 2 metres entre persones.

Discoteques, reobertes en la fase 3

Pel que fa als locals d’oci nocturn, després d’una nova rectificació en el BOE, poden obrir a la fase 3, tal com estava previst inicialment. Ho hauran de fer amb fortes restriccions i mesures de seguretat, com la de prohibir les pistes de ball. El canvi en la previsió de reobertura va indignar el sector, que defensava que feia tres mesos que es treballa en un protocol per poder reobrir amb totes les mesures de seguretat.