restaurant terrassa

L’obertura de restaurants i bars a Barcelona és una de les més esperades. Les diverses fases de la desescalada permeten que aquests establiments puguin tornar gradualment a la nova normalitat posterior a la crisi del coronavirus. Si bé alguns locals ja ofereixen productes per endur o a domicili durant la fase 0,5, a partir de dilluns 25 de maig ja podran obrir les terrasses i, més tard, les instal·lacions interiors.

Finalment, el Ministeri de Sanitat ha avalat la proposta de l’Ajuntament i del Departament de Salut i, per tant, dilluns 25 de maig la ciutat entrarà en la fase 1 de la desescalada. És la data senyalada en el calendari dels restauradors, perquè ja des d’aleshores les terrasses podran reobrir amb la meitat de l’aforament i una separació de 2 m entre les taules. A més, gràcies a la proposta de l’Ajuntament, la majoria dels establiments amb terrassa podran mantenir o, fins i tot, ampliar el nombre de taules i cadires. Però quan es permetrà accedir dins dels bars i restaurants? Per a això caldrà esperar fins a la fase 2 (com a molt aviat el 8 de juny), en què també hi haurà restriccions.

En aquesta fase 2, bars i restaurants podran obrir al públic pel consum dins del local sense superar el 40 % de l’aforament. El client que vulgui prendre quelcom haurà d’asseure’s a una taula. Es recomana accedir-hi amb cita prèvia. L’autoservei a la barra no estarà permès.

Pel que fa a bars, discoteques i altres locals d’oci nocturn, no podran obrir fins a la fase 3 i ho hauran de fer amb fortes restriccions. Si la desescalada avança segons el previst, aquesta última fase del desconfinament arribarà com a molt aviat el 22 de juny, ja que cada fase ha de durar un mínim de dues setmanes. Però les dates poden variar si Sanitat considera que Barcelona necessita més temps del previst per avançar de fase.