aeroport del Prat avió volant

L’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, prevista per al 2026, es manté. Així ho ha anunciat la directora de l’equipament, Sònia Corrochano, tot i que com ja va fer el ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha reconegut que la crisi econòmica derivada del coronavirus podria endarrerir-ne l’execució “un o dos anys”. Corrochano també ha insistit que la nova terminal complirà amb totes les garanties de sostenibilitat i que l’allargament de la tercera pista es farà amb “totes les compensacions que calgui”.

Reobertura de la T2

Durant la conferència “Diàlegs – Tribuna Sant Cugat Empresarial”, la directora de l’aeroport ha posat data a la reobertura de la T2 i ha assegurat que recuperarà l’activitat l’1 d’agost. Amb relació al restabliment de les rutes internacionals, Corrochano ha dit que depèn de l’evolució de la pandèmia que tinguin els diferents països i ha augurat que serà molt canviant.

Bonificacions en les taxes d’aterratge

Corrochano ha explicat que a partir de l’1 de juliol l’aeroport de Barcelona, juntament amb els de Girona i Reus, bonificarà les taxes d’aterratge dels avions amb l’objectiu d’ajudar les aerolínies. També es rebaixarà el preu dels arrendaments dels locals i dels espais que ocupen les companyies.