Les discoteques al Port Olímpic tenen els dies comptats. El maig del 2020 acaba la concessió d’aquests locals i l’Ajuntament no se’ls la renovarà. El consistori assumirà en els propers dies la gestió d’aquest espai de mans de la Generalitat i vol aprofitar per fer-hi una transformació urbanística i un canvi d’usos. En els locals que deixaran lliures les discoteques s’hi volen posar activitats relacionades amb la nàutica.

“No és l’oci nocturn que ens convé ni el que vol la ciutat”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha descrit el Port Olímpic com “un forat negre” que genera “inseguretat i molèsties”. El govern municipal presentarà en el ple de novembre una mesura de govern que detalla la transformació del primer gran espai litoral que gestionarà l’Ajuntament. Ja fa temps que el consistori demana canvis en aquest punt de la ciutat.

Transformació en diverses fases

port olimpic

La primera actuació es durà a terme al dic de Recer, per solucionar els problemes d’ultrapassament d’aigua. Després es donaran llicències noves als locals del moll de Mestral, on ara hi ha les discoteques. Per últim, es transformarà el moll de Gregal, on hi ha els restaurants. Les terrasses es reordenaran i es farà un concurs per atorgar concessions noves. La tinenta d’alcalde Janet Sanz s’ha compromès a subrogar els treballadors.

Altres actuacions

Un altre dels objectius del projecte és integrar el Port Olímpic a la ciutat. Per això es preveu millorar l’accessibilitat a la zona, amb la substitució, per exemple, de l’actual rampa de vehicles que hi ha al carrer de la Marina. La intenció de l’Ajuntament és obrir l’espai a la ciutadania amb activitats vinculades a l’esport i a la nàutica.

Entre altres actuacions, es preveu la construcció del Centre de Divulgació de Coneixement del Mar al moll de la Marina i l’adequació del Centre de Vela, que està situat al moll de Gregal. Totes les actuacions tindran un cost de 39 milions d’euros, que es finançaran amb la concessió dels locals i els amarraments del port.

El govern municipal ha detallat que la nova gestió de l’espai es farà a través d’un consell rector integrat per diverses àrees de l’Ajuntament. També hi haurà una comissió de seguiment amb entitats veïnals, grups polítics i altres agents implicats per al desenvolupament de les obres. Tota la transformació s’allargarà durant uns cinc anys.