El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha afirmat que cal “una revisió profunda” de l’activitat que hi ha al Port Olímpic després la mort d’una noia apunyalada en un local d’oci nocturn a la zona, aquest dimecres a la matinada. “No pot convertir-se en un punt de conflicte permanent”, ha sentenciat Batlle. La primavera del 2020 acaben les concessions dels locals d’oci nocturn, i la intenció de l’Ajuntament és canviar-ne els usos.

L’augment de la conflictivitat al Port Olímpic va motivar que a principis d’agost s’apostés per ubicar un dispositiu policial permanent que “es mantindrà”, segons Batlle. “Fets com aquest demostren l’oportunitat de crear aquest tipus de dispositius”, ha afegit. La víctima d’aquest dimecres se suma a la mort d’un altre jove durant una baralla en un altre local d’oci nocturn a la zona a finals de juliol.

El detall dels fets

Albert Batlle ha detallat que la víctima, un cop va detectar que li havien robat el telèfon mòbil, es va adreçar al personal de seguretat. Un dels vigilants va aconseguir recuperar el mòbil sostret i va ser aleshores quan “una persona va apunyalar el vigilant i també la noia”. La víctima va ser traslladada a l’Hospital del Mar, on aquest dimecres al matí ha mort. El tinent d’alcalde confia que el visionat de càmeres de seguretat per part de la Guàrdia Urbana ajudi a la investigació dels Mossos.

Hi ha una crisi de seguretat?

En la compareixença, Albert Batlle ha esquivat la polèmica entorn si a Barcelona hi ha una crisi de seguretat o no. Ell mateix va fer servir el terme a mitjans d’agost, però l’alcaldessa, Ada Colau, va dir que “no era conscient” quan ho va dir. “Ens hem embolicat amb els termes; que cadascú ho qualifiqui com cregui oportú”, ha dit Batlle, que ha assegurat que tots els cossos policials, Interior, l’alcaldessa i ell “diem tots el mateix”.

Colau, colpida per la mort de la jove

L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha mostrat “molt colpida” per la mort de la noia. En un missatge a Twitter, ha transmès el condol als familiars i amics de la víctima i s’ha mostrat confiada que l’actuació policial “porti els responsables del crim a mans de la justícia”. També en un tuit, la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha dit que confia que la policia trobi els autors dels crims i aturi “la crisi de seguretat que vivim”.