“Posem ordre i impulsem el Port Olímpic”, ha sentenciat l’alcaldessa, Ada Colau, en la presentació del nou pla director, que coincideix amb el canvi de titularitat d’aquest espai, que passarà a mans de l’Ajuntament. El nou Port Olímpic vetarà els locals d’oci nocturn que ara ocupen el Moll Mestral, que tindrà negocis d’economia blava (usos nàutics). L’activitat nàutica i esportiva es reforçarà amb un nou Centre Municipal d’Esports Nàutics i un Centre d’Interpretació del Mar per a entitats mediambientalistes. A més, s’ampliarà el Centre de Vela.

El 2022, es preveu el Port Olímpic tindrà 48.000 m2 d’espai d’ús públic, més del doble que ara. Per guanyar aquestes noves zones de passeig, es reduiran les places d’aparcament que hi ha en superfície, que passaran d’unes 500 a entre 100 i 150. A més, s’eliminarà la rampa d’accés al port per a cotxes des del carrer de la Marina. De fet, el tram d’aquest carrer que hi ha entre les torres Mapfre i el mar es pacificarà i serà exclusiu per a vianants. Per millorar la connexió entre el port i les platges, es faran dos nous passos a peu.

Inversió de 39 milions d’euros

Durant aquest any i el que ve s’avançarà en els projectes executius per poder començar les obres a finals del 2019. La previsió és enllestir-les al 2022. Els treballs preveuen també un reforç del dic perquè el port guanyi en seguretat. La inversió total que s’estima és de 39 milions d’euros, que l’Ajuntament preveu autofinançar amb la gestió d’ingressos de la comercialització de locals i amarraments.

Un acord celebrat

La presentació del pla director s’ha acompanyat d’una imatge d’unitat. L’alcaldessa ha comparegut al costat de representants del sector nàutic, de la restauració i dels veïns de la Vila Olímpica. El capità del Port Olímpic, Joan Guitart, ha dit que l’aposta per a un port familiar amb economia blava pot donar ambient a la zona. El director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha afegit que “es donen tots els ingredients per construir una nova etapa d’èxit”. Des de l’AV Vila Olímpica, Jordi Giró ha celebrat l’acord.