Per primera vegada s’ha celebrat l’E-DATE Electromobility Professional Day als Salesians de Sarrià, una jornada sobre vehicles industrials híbrids i elèctrics en què s’han posat en contacte empreses del sector industrial i alumnes de formació professional i ESO. L’objectiu ha estat donar a conèixer als estudiants les diverses sortides del sector d’automoció elèctric, que, segons Antonio Agüera, director tècnic de Viserveis, “necessita personal qualificat especialitzat en el sector de vehicles sostenibles de passatgers”.

Autobusos elèctrics al pati

Sis autobusos i dos camions, la majoria elèctrics, s’han aparcat al pati dels Salesians de Sarrià perquè els alumnes en coneguessin el funcionament. Entre aquests, s’hi ha pogut veure un dels autobusos de la línia H16, els primers elèctrics articulats, que estan en funcionament fa gairebé un any. 400 estudiants de formació professional i ESO de diversos centres de la ciutat han participat en la jornada, en què hi ha hagut la representació de diverses empreses del sector, com TMB i l’AMB, i on alguns alumnes dels Salesians han impartit tallers.

Donar a conèixer sortides professionals

La jornada ha volgut reivindicar les múltiples sortides de la formació professional en el sector elèctric industrial. Segons Agüera, director tècnic de la principal empresa de serveis per a vehicles industrials sostenibles, aquest sector no només necessita mecànics, sinó també electricistes, tècnics de sistemes, informàtics o administratius de taller.