La tasca del Banc dels Aliments és vital per a moltes entitats socials de la ciutat de Barcelona. Un dels beneficiaris de la recollida i repartiment d’aliments solidaris de l’entitat és l’Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna, a tocar de la plaça de Catalunya. “El que més necessitem és llet, cereals, pastes, pa i tot allò que s’ha de posar a dins dels entrepans”, explica la responsable de l’Hospital de Campanya, Viqui Molins.

“Després d’haver dormit tota la nit al carrer, amb fred, amb gana… què s’ha de fer si no és donar un bon esmorzar?”, diu Molins, que apunta que cada dia, de 8 a 11 h, unes 200 persones esmorzen en una de les capelles de l’església que s’ha habilitat com a menjador. “Des del primer moment vam acudir al Banc dels Aliments”, recorda, “sense aquesta ajuda seria impossible donar tot el que donem al matí”.

El Gran Recapte: altres angles

La Vanessa, una de les usuàries de l’Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna, dona gràcies a la bona entesa entre totes dues entitats. “A mi em sembla molt bé que s’aprofiti el menjar”, diu, “jo porto molt de temps al carrer i venint aquí des del primer dia que va obrir Santa Anna”. La responsable de l’atenció als sensesostre, Viqui Molins, assegura que cada cop hi ha més joves que acudeixen a la parròquia a esmorzar i demana “que l’aliment sigui una excusa per acollir. Per fer la persona humana, recuperar-ne la capacitat de ser digne davant dels altres”. Per Molins, “una ciutat que tingui joves al carrer és una ciutat a la qual manca alguna cosa molt important”.