La fiscalia no descarta canviar l’acusació contra Josep Lluís Trapero, el màxim responsable policial dels Mossos d’Esquadra durant el referèndum de l’1 d’octubre, i passar de rebel·lió a sedició en el judici a la cúpula del cos. Una modificació que el ministeri públic faria després que el Tribunal Suprem hagi descartat la rebel·lió en la sentència del procés.

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha assegurat que no farà cap modificació anticipada i, que en tot cas, es podria fer quan les qualificacions fiscals siguin definitives. En resposta a les preguntes de la premsa, ha reconegut que “la fiscalia coneix el marc que suposa la sentència i la transcendència de les reflexions i decisions que s’han pres” per al judici dels comandaments de la policia catalana i també per a d’altres.

L’Audiència Nacional jutjarà a partir del 20 de gener Trapero, i també el director de la policia catalana, Pere Soler, i el secretari general d’Interior, Cèsar Puig, i la intendent Teresa Laplana, responsable de l’operatiu policial del 20 de setembre al Departament d’Economia.

Estudiarà la impugnació dels periodistes pel cas dels CDR

La fiscalia també estudiarà impugnar la citació en qualitat d’investigats de diversos periodistes de vuit mitjans de comunicació diferents. Se’ls investiga per presumpta revelació de secrets després de publicar informació del sumari de la causa dels CDR, quan estava sota secret. Segarra ha dit que s’està “estudiant la possibilitat d’impugnar la resolució”. La fiscal ha recordat que la competència sobre revelació de secrets no és de l’Audiència Nacional, sinó dels jutjats d’instrucció de Madrid. Per això, ha remarcat que ho analitzaran davant “la defensa del dret a la llibertat de transmetre informació i opinió veraç”.