Quan falten exactament quatre setmanes perquè tingui lloc el clàssic del 18 de desembre entre el Barça i el Madrid al Camp Nou la plataforma Tsunami Democràtic ha demanat als dos clubs que es pronunciïn en el conflicte polític. En un comunicat publicat aquest dijous a la tarda, Tsunami Democràtic apunta que Catalunya viu un “moment d’enorme excepcionalitat” i recorda que el clàssic generarà un “altíssim interès no només a Catalunya sinó arreu del món”. Per això aposta “per fer-ho evident durant el clàssic” i s’adreça al Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid per dir-los que “no poden ignorar les problemàtiques socials que afecten la societat a la qual pertanyen”.

“La petició és senzilla”, diu Tsunami Democràtic, “que durant el partit permetin fer perfectament visible, a les grades i al camp, la frase ‘Spain, sit and talk'”. Segons la plataforma, “la petició respecta el lliure desenvolupament d’un partit de futbol que molta gent espera i, al mateix temps, fa visible la situació d’excepcionalitat que vivim”. Amb aquest argument, demanen “implicació del món de l’esport en la resolució del conflicte” i confien que tant el Barça com el Madrid els donin una resposta “els propers dies, abans d’emetre un altre comunicat”.

Tsunami Democràtic ja va advertir de possibles mobilitzacions coincidint amb el clàssic quan es va ajornar, a mitjans d’octubre.