Barcelona torna a omplir-se de restaurants guardonats amb les noves estrelles Michelin 2023, donades a conèixer el 22 de novembre en una gala celebrada a Toledo. En total hi ha 24 restaurants amb estrella Michelin a Barcelona. Més de la meitat estan situats a l’Eixample i, per barris, Sant Antoni, la Dreta i l’Antiga Esquerra de l’Eixample són els que tenen més establiments premiats. En aquest mapa interactiu pots consultar les estrelles atorgades, l’adreça de cada restaurant i els xefs que capitanegen la cuina.

Estrelles Michelin a Barcelona 2023

Barcelona té 35 estrelles Michelin, sis més que l’any anterior, i un total de 24 restaurants guardonats. Michelin ha tornat a celebrar la gala anual en format presencial, després de fer-la virtual el 2020 per la covid. La novetat d’enguany és el restaurant Cocina Hermanos Torres, que s’ha emportat la tercera estrella Michelin i amplia a tres els establiments amb aquest reconeixement.

Els 24 restaurants premiats estan situats al mapa classificats per categories: groc (tres estrelles), gris (dues estrelles) i marró (una estrella). Clica les icones per consultar informació de cadascun. Si prems les categories també podràs filtrar els restaurants que vols veure al mapa. Amb les fletxes que hi ha al costat del títol es pot anar enrere en el temps i veure els restaurants amb estrelles Michelin d’anys anteriors.

12 barris amb estrelles Michelin

Actualment 12 dels 73 barris tenen almenys un restaurant amb aquest guardó. La Vila de Gràcia s’estrena a la llista amb l’Aleia, el restaurant de l’Hotel Casa Fuster, que enguany ha rebut una estrella. Els barris amb més establiments premiats són Sant Antoni, la Dreta i l’Antiga Esquerra de l’Eixample, amb quatre cadascun. Sant Antoni ha pujat com l’escuma i ha passat de tenir un restaurant amb estrella, l’Alkimia, a quatre.

Sant Gervasi – Galvany és el següent territori més premiat, amb tres restaurants, i el Gòtic en té dos. L’únic més allunyat continua sent l’Aürt, a Diagonal Mar i el Front Marítim.

Cercador de restaurants premiats

Barcelona és la ciutat amb més estrelles Michelin 2023 de tot l’estat. Actualment hi ha tres restaurants amb tres estrelles: ABaC, Lasarte i Cocina Tres Hermanos. Amb l’ascens d’aquest últim, els establiments amb dues estrelles en són cinc: Angle, Cinc Sentits, Disfrutar, Moments i Enoteca. A tot plegat cal sumar-hi els 16 restaurants que llueixen una estrella. Mont Bar, Aleia, Come i Slow&Low debuten a la llista, i l’Enigma, d’Albert Adrià, la recupera.

ABaC (***)

El restaurant ABaC, de Jordi Cruz, es manté al podi dels locals amb tres estrelles Michelin. El local de l’avinguda del Tibidabo va aconseguir la màxima distinció fa cinc anys. betevé va fer un reportatge de l’ABaC.

Lasarte (***)

El Lasarte es va convertir el 2016 en el primer restaurant de Barcelona amb tres estrelles Michelin, una distinció que manté sis anys després. El xef Martín Berasategui ho va definir com “el més gran que et pot passar com a cuiner”.

Cocina Hermanos Torres (***)

El restaurant que els germans Torres van obrir a les Corts va aconseguir dues estrelles Michelin el 2019. Els xefs van revalidar les distincions que ja tenien al Dos Cielos, el restaurant que van tancar a l’Hotel Meliá Barcelona Sky, i ara han aconseguit el màxim guardó amb tres estrelles.

Cinc Sentits (**)

Des del carrer d’Entenca, el restaurant Cinc Sentits aposta per reinterpretar la cuina tradicional catalana amb les mans de Jordi Artal. El xef pretén sorprendre els clients amb “una cadena de sensacions plat rere plat”.

Angle (**)

A banda de l’ABaC, Jordi Cruz també té el restaurant Angle a l’Hotel Cram. En aquest espai el xef Alberto Durá aposta per una oferta gastronòmica amb productes de mercat a un preu assequible. Disposa de dos menús degustació i, entre setmana, n’ofereix un de més àgil i assequible.

Enoteca (**)

Paco Pérez, reconegut xef del restaurant Miramar de Llançà, fa més de 10 anys que està al capdavant de l’Enoteca a l’Hotel Arts. El restaurant té dues estrelles Michelin. Tot un reconeixement a la proposta de cuina mediterrània amb què Paco Pérez reinterpreta la tradició amb tocs actuals.

Moments (**)

La xef Carme Ruscalleda i el seu fill Raül Balam porten el timó de Moments, el restaurant de Mandarin Oriental Barcelona. Té dues estrelles Michelin i proposa un menú de plats catalans basats en la tradició però amb un toc modern.

Disfrutar (**)

El restaurant Disfrutar va obrir portes el 2014 al carrer de Villarroel, 163. Al capdavant de la cuina hi ha tres xefs que van treballar a El Bulli: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Té dues estrelles Michelin i el 2018 va situar-se entre els 20 millors restaurants del món. betevé va entrar dins les cuines del Disfrutar.

Mont Bar (*)

El xef Fran Agudo, premiat al novembre com el millor cuiner del 2022 pel Fòrum Gastronòmic Barcelona, està d’enhorabona perquè el Mont Bar ha aconseguit una estrella Michelin. Des del carrer de la Diputació, 220, l’establiment ofereix alta cuina en petits tastets.

Come (*)

El Come de Paco Méndez és una altra de les novetats amb una estrella Michelin. Aquest restaurant fa una proposta d’alta cuina mexicana i és hereu de l’Hoja Santa, tancat per la pandèmia.

Slow&Low (*)

Un altre establiment a Sant Antoni que debuta amb una estrella Michelin és l’Slow&Low, al carrer del Comte Borrell, 119. Els xefs Nicolás de la Vega i Francesc Beltri aposten per recórrer els gustos de tot el món amb plats a base de peix.

Aleia (*)

Situat a la zona noble de l’Hotel Casa Fuster, el restaurant Aleia alça la Vila de Gràcia com a barri amb restaurants premiats. L’establiment ha rebut una estrella Michelin per les propostes dels xefs Paulo Airaudo i Rafa de Bedoya.

Enigma (*)

L’Engima, el restaurant d’Albert Adrià, va romandre tancat durant més de dos anys a causa de la pandèmia i després va reobrir només als vespres. Això ha estat suficient per recuperar l’estrella que va tenir abans del tancament.

Aürt (*)

El restaurant Aürt va obtenir una estrella Michelin abans de fer un any que es va inaugurar a l’Hotel Hilton Diagonal Mar l’any 2019. Amb una cuina oberta, la interacció entre el xef Artur Martínez i els 15 comensals que hi caben és directa. Martínez defineix la seva proposta com “innovadora i poc convencional”.

Oria (*)

Martín Berasategui, que ja té un tres estrelles a Barcelona amb el Lasarte, n’acumula una més amb l’Oria. Situat també a l’hotel Monument, ofereix cuina mediterrània amb algun gest d’homenatge a la cuina del País Basc.

Alkimia (*)

El restaurant Alkimia va obrir el juny del 2016 al barri de Sant Antoni. El xef és Jordi Vilà i té una estrella Michelin. És un restaurant petit de sis taules on els comensals poden gaudir de propostes a base de productes de qualitat cuinats amb tècniques molt depurades.

Dos Palillos (*)

Aquest restaurant de cuina asiàtica amb tocs mediterranis es troba al barri del Raval, concretament al carrer d’Elisabets. El seu xef barceloní, Albert Raurich, va idear-ne el concepte mentre treballava a El Bulli.

Hisop (*)

L’Hisop, al passatge de Marimon, a tocar de l’avinguda Diagonal, té una estrella Michelin des del 2010. L’equip d’Oriol Ivern afirma que el seu objectiu és oferir cuina catalana contemporània. Per això, els seus plats són receptes tradicionals amb tocs creatius.

Hofmann (*)

La filosofia del Hofmann és diferent de la dels seus companys guardonats, ja que l’engranatge que el fa possible és una escola d’hostaleria i els alumnes. La seva creadora, la cuinera Mey Hofmann, va obtenir l’estrella fa 16 anys.

Koy Shunka (*)

El Koy Shunka és tota una institució en el menjar japonès. Dins les parets d’aquest espai s’hi barreja una primera matèria excel·lent amb la millor tècnica japonesa. El trobareu al Gòtic.

Via Venetto (*)

Clàssic dels clàssics, Via Venetto va celebrar els 50 anys a Barcelona el 2017. És el restaurant que acumula més temps conservant una Michelin. El nucli familiar que du les regnes, els Monje, tenen cura especialment del celler.

Xerta (*)

Ubicat dins l’Hotel Ohla Eixample, els fogons del Xerta s’inspiren en les Terres de l’Ebre per fer cuina d’autor. El xef Fran López, quarta generació de restauradors, prioritza el producte i el mercat amb tocs d’innovació.

Caelis (*)

Des de la via Laietana, el Caelis ofereix una gastronomia d’arrels franceses com ho és el seu xef, Romain Fornell. L’any 2017 es va traslladar a l’Hotel Ohla Barcelona. El canvi d’ubicació va marcar una nova etapa en la seva proposta culinària, que va esdevenir menys clàssica.

Atempo (*)

El restaurant Atempo va aconseguir el 2022 la primera estrella Michelin i ara la manté. L’establiment del xef Jordi Cruz es troba al carrer de Còrsega 200, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample. Segons Cruz, la cuina d’Atempo destaca per les seves “combinacions arriscades, però amb gran coherència en el sabor”.