Barcelona té 31 estrelles Michelin el 2020, una més que l’any passat, i un total de 22 restaurants guardonats repartits pels barris. La novetat d’aquest any ha estat el restaurant Angle, que ha pujat de categoria i se situa al mapa amb dues estrelles. També s’han estrenat els fogons de l’Aürt, a l’Hotel Hilton Diagonal Mar, amb una estrella Michelin, i el Cinc Sentits, del carrer d’Entença, que ha recuperat l’estrella que va perdre l’any passat. 

Els 22 restaurants premiats estan situats al mapa classificats per categories: groc (tres estrelles), gris (dues estrelles) i marró (una estrella). Clica els punxons per consultar més informació de l’establiment com l’adreça i el xef que capitaneja la cuina. Si prems les categories també podràs filtrar els restaurants que vols veure al mapa. Amb les fletxes que hi ha al costat de l’any 2020 es pot anar enrere en el temps i veure els restaurants amb estrelles Michelin d’anys anteriors.

Si vols refrescar aquesta pàgina per veure el nou mapa de les estrelles Michelin 2020 de Barcelona, fes clic aquí.

Restaurants de Barcelona amb Estrelles Michelin 2020: Resum

Barcelona ha mantingut el podi amb dos restaurants de tres estrelles Michelin: l’ÀBaC i el Lasarte. La ciutat comtal ha guanyat un restaurant més amb dos estrelles, l’Angle de Jordi Cruz, i ha mantingut els quatre de l’any passat: Cocina Hermanos Torres, Disfrutar, Moments i Enoteca. A tot plegat cal sumar els 15 restaurants barcelonins que llueixen una estrella Michelin, concentrats a la zona de Sant Antoni i Sant Gervasi – Galvany. Entre els locals que han perdut el reconeixement hi ha La Barra, a la Barceloneta, i el Gaig, al carrer de Còrsega, 200.

Estrelles Michelin 2020 a Barcelona

ÀBaC (***)

El restaurant ÀBaC, de Jordi Cruz, es manté al podi dels locals amb tres estrelles Michelin. El local de l’avinguda del Tibidabo va aconseguir la màxima distinció fa dos anys. betevé va fer un reportatge de l’ÀBaC.

Lasarte (***)

El Lasarte es va convertir al 2016 en el primer restaurant de Barcelona amb tres estrelles Michelin, una distinció que manté tres anys després. El xef Martín Berasategui ho definia com “el més gran que et pot passar com a cuiner”.

Angle (**)

A banda de l’ÀBaC,Jordi Cruz també té el restaurant Angle a l’Hotel Cram. En aquest espai el xef Alberto Durá aposta per una oferta gastronòmica amb productes de mercat a un preu assequible. Disposa de dos menús degustació i, entre setmana, n’ofereix un de més àgil i assequible.

Cocina Hermanos Torres (**)

El nou restaurant que els germans Torres van obrir a les Corts va aconseguir dues estrelles Michelin el 2019. Els xefs han revalidat les distincions que ja tenien al Dos Cielos, el restaurant que van tancar a l’Hotel Melià Barcelona Sky.

Enoteca (**)

Paco Pérez, reconegut xef del restaurant Miramar de Llançà, porta 10 anys al capdavant de l’Enoteca a l’Hotel Arts. El restaurant té dues estrelles Michelin. Tot un reconeixement a la proposta de cuina mediterrània amb què Paco Pérez reinterpreta la tradició amb tocs actuals.

Moments (**)

La xef Carme Ruscalleda i el seu fill Raül Balam porten el timó de Moments, el restaurant de Mandarin Oriental Barcelona. Té dues estrelles Michelin i proposa un menú de plats catalans basats en la tradició però amb un toc modern.

Disfrutar (**)

El restaurant Disfrutar va obrir portes el 2014 al carrer de Villarroel, 163. Al capdavant de la cuina hi ha tres xefs que van treballar a El Bulli: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Té dues estrelles Michelin i el 2018 va situar-se entre els 20 millors restaurants del món. betevé va entrar dins les cuines del Disfrutar.

Aürt (*)

El restaurant Aürt ha obtingut una estrella Michelin abans de fer un any de la seva inauguració a l’Hotel Hilton Diagonal Mar. Amb una cuina oberta, la interacció entre el xef Artur Martínez i els 15 comensals que hi caben és directa. Martínez defineix la seva proposta com “innovadora i poc convencional”.

Cinc Sentits (*)

Des del carrer d’Entenca, el restaurant Cinc Sentits aposta per reinterpretar la cuina tradicional catalana amb les mans de Jordi Artal. El xef pretén sorprendre els clients amb “una cadena de sensacions plat rere plat”.

Oria (*)

Martín Berasategui, que ja té un tres estrelles a Barcelona amb el Lasarte, n’acumula una més amb l’Oria. Situat també a l’hotel Monument ofereix cuina mediterrània amb algun gest d’homenatge a la cuina del País Basc.

Alkimia (*)

El restaurant Alkimia va obrir el juny de 2016 al barri de Sant Antoni. El xef és Jordi Vilà i té una estrella Michelin. És un restaurant petit de sis taules on els comensals poden gaudir de propostes a base de productes de qualitat cuinats amb tècniques molt depurades.

Dos Palillos (*)

Aquest restaurant de cuina asiàtica amb tocs mediterranis es troba al barri del Raval, concretament al carrer d’Elisabets. El seu xef barceloní, Albert Raurich, va idear el concepte mentre treballava a El Bulli.

Hisop (*)

L’Hisop, al passatge de Marimon, a tocar de l’avinguda Diagonal, té una estrella Michelin des del 2010. L’equip d’Oriol Ivern afirma que el seu objectiu és oferir cuina catalana contemporània. Per això els seus plats són receptes tradicionals amb tocs creatius.

Hofmann (*)

La filosofia del Hofmann és diferent de la dels seus companys guardonats, ja que l’engranatge que el fa possible és una escola d’hostaleria i els alumnes. La seva creadora, la cuinera Mey Hofmann, va obtenir l’estrella fa 14 anys.

Hoja Santa (*)

La intenció d’Hoja Santa és reinterpretar amb innovació la cuina mexicana i traduir-la a taula amb propostes d’alt nivell. Al darrere l’experiència “d’estar i menjar com a Mèxic” que defensen hi ha el xef Paco Méndez.

Koy Shunka (*)

Tota una institució en el menjar japonès. Dins les parets del Koy Shunka es barreja una primera matèria excel·lent amb la millor tècnica japonesa. El trobareu al Gòtic.

Pakta (*)

El restaurant Pakta, que en quítxua vol dir unió, fusiona la cuina peruana amb la japonesa. La cuina està dirigida per Jorge Muñoz tot i que el local pertany al llegat d’El Bulli i el grup de restaurants d’Albert Adrià.

Tickets (*)

Tickets és una altra proposta del grup El Barri d’Albert Adrià a l’entorn de l’avinguda del Paral·lel. En aquest cas, l’oferta s’encamina a fer de la tapa un plat d’alta gastronomia amb, per exemple, una pinça de llamàntol amb sobrassada.

Via Venetto (*)

Clàssic dels clàssics, Via Venetto va celebrar els 50 anys a Barcelona el 2017. És el restaurant que acumula més temps conservant una Michelin. El nucli familiar que du les regnes, els Monje, tenen cura especialment del celler.

Xerta (*)

Ubicat dins l’Hotel Ohla Eixample, els fogons del Xerta s’inspiren en les Terres de l’Ebre per fer cuina d’autor. El xef Fran López, quarta generació de restauradors, prioritza el producte i el mercat amb tocs d’innovació.

Enigma (*)

L’Enigma és l’últim restaurant barceloní que Albert Adrià ha afegit al grup El Barri. Tant el local físic com els plats busquen fer endinsar els clients en un ambient de misteri. Entrar en joc també vol dir fer un recorregut per sis espais amb propostes gastronòmiques diferents.

Caelis (*)

Des de la via Laietana, el Caelis ofereix una gastronomia d’arrels franceses com ho és el seu xef, Romain Fornell. L’any 2017 es va traslladar a l’Hotel Ohla Barcelona. El canvi d’ubicació va marcar una nova etapa en la seva proposta culinària, que va esdevenir menys clàssica.