Barcelona torna a omplir-se de restaurants guardonats amb les noves estrelles Michelin 2024, donades a conèixer el 28 de novembre en una gala celebrada a Barcelona. En total hi ha 26 restaurants amb estrella Michelin a Barcelona. La meitat estan situats a l’Eixample i, per barris, Sant Antoni, la Dreta i l’Antiga Esquerra de l’Eixample són els que tenen més establiments premiats. En aquest mapa interactiu pots consultar les estrelles atorgades, l’adreça de cada restaurant i els xefs que capitanegen la cuina.

Estrelles Michelin a Barcelona 2024

Barcelona té 37 estrelles Michelin, tres més que l’any anterior, i un total de 26 restaurants guardonats. La principal novetat d’enguany és la tercera estrella que s’ha emportat el restaurant Disfrutar.

Els 26 restaurants premiats estan situats al mapa classificats per categories: groc (tres estrelles), gris (dues estrelles) i marró (una estrella). Clica les icones per consultar informació de cadascun. Si prems les categories també podràs filtrar els restaurants que vols veure al mapa. Amb les fletxes que hi ha al costat del títol es pot anar enrere en el temps i veure els restaurants amb estrelles Michelin d’anys anteriors.

12 barris amb estrelles Michelin

Actualment 14 dels 73 barris tenen almenys un restaurant amb aquest guardó. El Poble-sec i Sants s’han estrenat amb el reconeixement al restaurant Quirat i Suto respectivament. Els barris amb més establiments premiats són Sant Antoni, la Dreta i l’Antiga Esquerra de l’Eixample, amb quatre cadascun. Sant Antoni ha pujat com l’escuma i ha passat de tenir un restaurant amb estrella, l’Alkimia, a quatre.

Sant Gervasi – Galvany és el següent territori més premiat, amb tres restaurants, i el Gòtic en té dos. L’únic més allunyat continua sent l’Aürt, a Diagonal Mar i el Front Marítim.

Cercador de restaurants premiats

Barcelona és la ciutat amb més estrelles Michelin de tot l’estat. Actualment hi ha quatre restaurants amb tres estrelles: Disfrutar, ABaC, Lasarte i Cocina Tres Hermanos. Amb l’ascens d’aquest últim, els establiments amb dues estrelles en són tres: Cinc Sentits, Moments i Enoteca. A tot plegat cal sumar-hi els 18 restaurants que llueixen una estrella. Mont Bar, Aleia, Come i Slow&Low debuten a la llista, i l’Enigma, d’Albert Adrià, la recupera.

ABaC (***)

El restaurant ABaC, de Jordi Cruz, es manté al podi dels locals amb tres estrelles Michelin. Quan el local de l’avinguda del Tibidabo va aconseguir la màxima distinció betevé va fer un reportatge de l’ABaC.

Lasarte (***)

El Lasarte es va convertir el 2016 en el primer restaurant de Barcelona amb tres estrelles Michelin, una distinció que manté. El xef Martín Berasategui ho va definir com “el més gran que et pot passar com a cuiner”.

Cocina Hermanos Torres (***)

El restaurant que els germans Torres van obrir a les Corts va aconseguir dues estrelles Michelin el 2019. Els xefs van revalidar les distincions que ja tenien al Dos Cielos, el restaurant que van tancar a l’Hotel Meliá Barcelona Sky, i el 2023 van aconseguir el màxim guardó amb tres estrelles.

Disfrutar (***)

El restaurant Disfrutar va obrir portes el 2014 al carrer de Villarroel, 163. Al capdavant de la cuina hi ha tres xefs que van treballar a El Bulli: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Té tres estrelles Michelin i el 2018 va situar-se entre els 20 millors restaurants del món. betevé va entrar dins les seves cuines.

Cinc Sentits (**)

Des del carrer d’Entenca, el restaurant Cinc Sentits aposta per reinterpretar la cuina tradicional catalana amb les mans de Jordi Artal. El xef pretén sorprendre els clients amb “una cadena de sensacions plat rere plat”.

Enoteca (**)

Paco Pérez, reconegut xef del restaurant Miramar de Llançà, fa més de 10 anys que està al capdavant de l’Enoteca a l’Hotel Arts. El restaurant té dues estrelles Michelin. Tot un reconeixement a la proposta de cuina mediterrània amb què Paco Pérez reinterpreta la tradició amb tocs actuals.

Moments (**)

La xef Carme Ruscalleda i el seu fill Raül Balam porten el timó de Moments, el restaurant de Mandarin Oriental Barcelona. Té dues estrelles Michelin i proposa un menú de plats catalans basats en la tradició però amb un toc modern.

Angle (*)

A banda de l’ABaC, Jordi Cruz també té el restaurant Angle a l’Hotel Cram. En aquest espai el xef Alberto Durá aposta per una oferta gastronòmica amb productes de mercat a un preu assequible. Disposa de dos menús degustació i, entre setmana, n’ofereix un de més àgil i assequible.

Mont Bar (*)

El xef Fran Agudo, premiat al novembre com el millor cuiner del 2022 pel Fòrum Gastronòmic Barcelona, té una estrella Michelin. Des del carrer de la Diputació, 220, l’establiment ofereix alta cuina en petits tastets.

Come (*)

El Come de Paco Méndez manté la seva estrella Michelin. Aquest restaurant fa una proposta d’alta cuina mexicana i és hereu de l’Hoja Santa, tancat per la pandèmia.

Slow&Low (*)

Un altre establiment a Sant Antoni que manté l’estrella Michelin és l’Slow&Low, al carrer del Comte Borrell, 119. Els xefs Nicolás de la Vega i Francesc Beltri aposten per recórrer els gustos de tot el món amb plats a base de peix.

Aleia (*)

Situat a la zona noble de l’Hotel Casa Fuster, el restaurant Aleia va alçar la Vila de Gràcia en l’edició del 2023 com a barri amb restaurants premiats. L’establiment té una estrella Michelin per les propostes dels xefs Paulo Airaudo i Rafa de Bedoya.

Enigma (*)

L’Enigma el restaurant d’Albert Adrià, va romandre tancat durant més de dos anys a causa de la pandèmia i després va reobrir només als vespres. Això va ser suficient per recuperar l’estrella que va tenir abans del tancament.

Aürt (*)

El restaurant Aürt va obtenir una estrella Michelin abans de fer un any que es va inaugurar a l’Hotel Hilton Diagonal Mar l’any 2019. Amb una cuina oberta, la interacció entre el xef Artur Martínez i els 15 comensals que hi caben és directa. Martínez defineix la seva proposta com “innovadora i poc convencional”.

Oria (*)

Martín Berasategui, que ja té un tres estrelles a Barcelona amb el Lasarte, n’acumula una més amb l’Oria. Situat també a l’hotel Monument, ofereix cuina mediterrània amb algun gest d’homenatge a la cuina del País Basc.

Alkimia (*)

El restaurant Alkimia va obrir el juny del 2016 al barri de Sant Antoni. El xef és Jordi Vilà i té una estrella Michelin. És un restaurant petit de sis taules on els comensals poden gaudir de propostes a base de productes de qualitat cuinats amb tècniques molt depurades.

Dos Palillos (*)

Aquest restaurant de cuina asiàtica amb tocs mediterranis es troba al barri del Raval, concretament al carrer d’Elisabets. El seu xef barceloní, Albert Raurich, va idear-ne el concepte mentre treballava a El Bulli.

Hisop (*)

L’Hisop, al passatge de Marimon, a tocar de l’avinguda Diagonal, té una estrella Michelin des del 2010. L’equip d’Oriol Ivern afirma que el seu objectiu és oferir cuina catalana contemporània. Per això, els seus plats són receptes tradicionals amb tocs creatius.

Hofmann (*)

La filosofia del Hofmann és diferent de la dels seus companys guardonats, ja que l’engranatge que el fa possible és una escola d’hostaleria i els alumnes. La seva creadora, la cuinera Mey Hofmann, va obtenir l’estrella fa 16 anys.

Koy Shunka (*)

El Koy Shunka és tota una institució en el menjar japonès. Dins les parets d’aquest espai s’hi barreja una primera matèria excel·lent amb la millor tècnica japonesa. El trobareu al Gòtic.

Via Venetto (*)

Clàssic dels clàssics, Via Venetto va celebrar els 50 anys a Barcelona el 2017. És el restaurant que acumula més temps conservant una Michelin. El nucli familiar que du les regnes, els Monje, tenen cura especialment del celler.

Xerta (*)

Ubicat dins l’Hotel Ohla Eixample, els fogons del Xerta s’inspiren en les Terres de l’Ebre per fer cuina d’autor. El xef Fran López, quarta generació de restauradors, prioritza el producte i el mercat amb tocs d’innovació.

Caelis (*)

Des de la via Laietana, el Caelis ofereix una gastronomia d’arrels franceses com ho és el seu xef, Romain Fornell. L’any 2017 es va traslladar a l’Hotel Ohla Barcelona. El canvi d’ubicació va marcar una nova etapa en la seva proposta culinària, que va esdevenir menys clàssica.

Atempo (*)

El restaurant Atempo va aconseguir el 2022 la primera estrella Michelin i ara la manté. L’establiment del xef Jordi Cruz es troba al carrer de Còrsega 200, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample. Segons Cruz, la cuina d’Atempo destaca per les seves “combinacions arriscades, però amb gran coherència en el sabor”.

Quirat (*)

El restaurant Quirat, de Víctor Torres ha aconseguit la seva primera estrella. Situat a l’avinguda de Rius i Taulet, estrena l’estrellat del Poble-sec.

Suto (*)

El projecte del xef Yoshikatzu Suto, situat al carrer de Violant d’Hongria, a Sants, també s’ha sumat a la constel·lació de restaurants amb estrella Michelin a Barcelona.