terrasses port olimpic locals

L’Ajuntament ja ha començat a desmuntar les terrasses dels locals d’oci del Port Olímpic per transformar aquest espai i obrir-lo a la ciutadania. Segons ha pogut comprovar betevé a peu de carrer, prop de la meitat de les terrasses ja estan gairebé desmantellades del tot, mentre els operaris treballen per desmuntar-ne l’altra meitat.

Un cop s’hagin tret totes les terrasses i s’hagin buidat els locals, el moll de Mestral passarà a tenir usos completament nous: es prioritzarà l’anomenada economia blava; és a dir, la navegació, la indústria pesquera i la tecnologia vinculada al mar.

A més, a la zona de passeig s’hi crearà una zona pacificada, enfocada a l’estada i el pas de vianants, amb zones verdes. De fet, l’Ajuntament ja hi ha instal·lat alguns bancs provisionals i ha pintat el terra, després d’eliminar les zones d’aparcament per a cotxes que hi havia abans.

pacificacio port olimpic

Almenys dos locals, encara oberts

La pugna pels locals es remunta a abans de l’estiu. Tot i que les concessions van caducar el 31 de maig del 2020, alguns locals van seguir operant i es van negar a tornar les claus a l’Ajuntament. Això va forçar el consistori a emprendre accions legals per recuperar els locals: els primers fruits van arribar el 3 de desembre del 2020 i, vint dies més tard, es va aconseguir recuperar una dotzena de locals més.

Gairebé vuit mesos més tard, l’Ajuntament admet que encara no ha recuperat les claus dels 26 locals que operaven al Port Olímpic. De fet, a data de 15 de gener, betevé ha pogut comprovar a peu de carrer que hi ha dos locals funcionant amb total normalitat. Es tracta dels locals Scneario i Khalijia, a tocar del moll de Gregal.

local oci port olimpic