L’Ajuntament de Barcelona ja ha recuperat la possessió de la majoria dels locals del Port Olímpic abans d’iniciar-hi la reforma prevista. Concretament, en 20 dies el consistori ha aconseguit les claus de 19 dels 26 establiments. Aquest mateix dimarts, cinc dels establiments han passat a mans municipals després que s’hagin executat les autoritzacions judicials, les quals ja van permetre recuperar-ne sis el 3 de desembre. A més, tal com ha anunciat el consistori en un comunicat, els dies 14 i 15 d’aquest mateix mes va obtenir vuit locals que van ser lliurats voluntàriament.

La recuperació d’aquesta vintena de locals s’ha fet sense incidències, segons ha informat l’Ajuntament. Hi han intervingut tècnics municipal i també agents de la Unitat de Reforç a l’Emergència i la Proximitat (UREP) de la Guàrdia Urbana, altrament coneguda com a unitat d’antiavalots.

Encara hi ha set locals que no s’han pogut recuperar. El consistori roman en espera d’obtenir el permís de la justícia per poder obtenir les claus dels set establiments restants, fet que permetrà iniciar la transformació per fer un nou Port Olímpic, les obres del qual finalitzaran previsiblement el 2023.