El Gimnàs Social Sant Pau ha esquivat “in extremis” el desnonament previst per a dimecres, 20 de gener. L’Ajuntament s’ha reunit els darrers dies amb la propietat de la finca ─al número 46 de la ronda de Sant Pau─ i han establert un període de dos mesos per desencallar el conflicte. La darrera d’aquestes reunions s’ha fet aquest mateix divendres. Segons el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, totes dues parts (també el consistori) han fet diverses propostes per trobar una solució per a aquest espai, que atén persones vulnerables, “que sigui satisfactòria per tothom”.

“En dos mesos hem de resoldre el conflicte”

Rabassa ha explicat que l’Ajuntament valorarà les diferents propostes que s’han posat sobre la taula, i que no ha volgut especificar, i si són viables tècnicament i econòmicament. “En dos mesos hem de resoldre aquest conflicte”, ha afirmat. El regidor de Ciutat Vella ha assegurat que el consistori només preveu “negociar per arribar a una solució acordada que no és l’expropiació” .

Sobre la compra la finca, Rabassa ha dit que “s’ha obert una possibilitat”, després que fins ara la propietat s’hi hagi negat. L’Ajuntament té establerta una taxació de l’edifici de cinc milions d’euros, que seria sensiblement inferior a la que demana la propietat.

La cooperativa reclama una solució definitiva

La cooperativa que gestiona el Gimnàs Social Sant Pau respira una mica més tranquil·la després de conèixer l’ajornament de la data. Un dels responsables de l’espai, Ernest Morera, assegura que és una notícia positiva però també lamenta que s’esperi sempre a l’últim moment, i que la solució definitiva fa tres anys que no arriba. Actualment el gimnàs atén 175 persones vulnerables a qui ofereix la possibilitat de dutxar-se, canviar-se de roba i fer un àpat calent.