L’Ajuntament de Barcelona ha recuperat aquest dijous les claus de sis locals d’oci nocturn del Port Olímpic

. Es tracta de les primeres discoteques que el consistori aconsegueix tancar definitivament per ordre judicial de les 30 que hi ha. N’hi ha quatre, però, que ja van lliurar les claus de forma voluntària a l’Ajuntament. El govern municipal espera fer el mateix amb els 20 locals que encara se li resisteixen.

“Tenim la raó des del punt de vista ciutadà i judicial, i la lògica diu que puguem recuperar els altres locals les properes setmanes”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha assenyalat que les discoteques són “incompatibles amb el futur del Port Olímpic”. La recuperació de les claus d’aquests sis locals s’ha fet amb un operatiu d’una vintena d’agents de la Guàrdia Urbana. Segons el portaveu, Jordi Oliveras, no hi ha hagut cap tipus d’incident.

local precintat port olímpic

Amb l’actuació d’aquest dijous es comença a posar punt final a un llarg estira-i-arronsa amb els concessionaris d’aquests espais que havien de tancar al maig i que, per un problema jurídic, van seguir oberts més mesos del compte. Els plans del consistori al Port Olímpic preveuen destinar aquests locals del moll de Mestral a activitats d’economia blava, és a dir, tot allò relacionat amb el mar, la nàutica i la pesca.

Collboni ha explicat que un cop es tinguin les claus de tots els locals, s’iniciarà una reforma que es pot allargar un any i mig.