Des del cap de setmana passat, alguns dels locals d’oci nocturn situats al Port Olímpic han obert tot i no tenir la concessió vigent. Aquest dimecres a la tarda, n’han estat vuit. En un principi, la llicència d’aquests establiments finalitzava el 30 d’abril passat, tot i que a causa de l’emergència sanitària i el confinament, es va prorrogar fins a aquest 31 de maig. L’Ajuntament ha confirmat a betevé que aquests locals haurien d’haver estat retornats el 2 de juny, que era el primer dia laboral després de la finalització del termini. També ha assegurat que ja estan fent els tràmits juntament amb el districte de Sant Martí per tal de recuperar la seva totalitat.

Els veïns demanen el tancament immediat

El president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, ha assegurat que amb aquesta obertura s’està cometent una doble infracció, ja que no només obren sense llicència, sinó que ho fan en unes terrasses tancades on no es poden guardar les distàncies de seguretat. A més, també denúncia que aquesta reobertura ha anat acompanyada d’un augment d’actes incívics al barri. Des de l’associació demanen que s’actuï immediatament per evitar que la situació empitjori.

Una mesura a la qual també dona suport la patronal de l’oci nocturn, Fecasarm. El seu secretari general, Joaquim Boadas, assegura que “és un risc per al prestigi i la credibilitat del sector, i que a més l’únic que aporten locals com aquest són desordres públics, brutícia i un risc de contagi de la covid-19″.

L’Ajuntament hi està treballant

Al desembre del 2019, el Port Olímpic va passar a mans de l’Ajuntament. Així ho va aprovar la Generalitat en un canvi que implicava una transformació urbanística i d’activitats al moll de Mestral, com per exemple, la supressió dels locals d’oci nocturn. L’Ajuntament ha confirmat que alguns d’aquests locals ja han tornat les claus, però encara hi ha una minoria que no ho ha fet. És per això que, juntament amb el districte de Sant Martí, estan duent a terme els tràmits oportuns per recuperar els establiments que encara no han estat retornats.