moll mestral nou port olímpic 2023

El nou Port Olímpic estarà enllestit l’any 2023. És el calendari amb què ja treballa l’Ajuntament de Barcelona, que per primera vegada ha fet públiques les imatges de com quedarà aquest espai transformat. Les obres començaran aquesta tardor, amb la millora de l’estructura del dic de recer. Ara bé, la resta de treballs per urbanitzar el dic, construir la nova rampa d’accés al moll de Mestral i transformar els locals actuals d’oci nocturn en espais d’usos nàutics es posaran en marxa al llarg del 2022.

La crisi del coronavirus ha provocat retards en algunes de les obres de la ciutat, però el govern municipal ha destacat que la transformació del Port Olímpic és urgent i no pot esperar. “La prioritat d’aquest govern municipal respecte a aquest projecte és inequívoca”, ha dit la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz.

Usos nàutics i zones verdes on ara hi ha l’oci nocturn

El moll de Mestral (on ara hi ha els locals d’oci nocturn, en espera que tanquin) tindrà usos completament nous: es prioritzarà l’anomenada economia blava, és a dir, la navegació, la indústria pesquera i la tecnologia vinculada al mar. Per això, s’adequaran els locals. Alhora, es vol pacificar la zona amb un espai de passeig, dotat de zones verdes. L’Ajuntament confia que els locals de nit puguin tancar definitivament aquest mateix 2020.

Justament a sota del moll de Mestral es construirà una rampa d’accés que connectarà el Port Olímpic amb l’avinguda del Litoral.

accés moll mestral nou port olímpic 2023

El dic de recer, un nou espai per passejar

També viurà una gran transformació el dic de recer: no només per solucionar els problemes d’ultrapassament d’aigua, sinó també per urbanitzar-lo i dotar-lo de 3.000 m² d’espai públic per passejar. També s’hi volen fer magatzems, oficines i locals relacionats amb el món del mar.

dic de recer nou port olímpic 2023

Un Centre Municipal de Vela rehabilitat

Tal com estava previst, el moll de Gregal mantindrà l’activitat de la restauració. “És un espai d’oci familiar i d’activitat econòmica de primera magnitud”, ha defensat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Per últim, es licitarà el projecte per rehabilitar el Centre Municipal de Vela per impulsar-ne l’activitat vinculada a l’esport nàutic i la vela.

centre municipal vela nou port olímpic 2023

El projecte de la millora del dic de recer ja està en fase d’adjudicació i la resta d’obres estan en procés de licitació. Tot plegat tindrà un cost de 29 milions d’euros per a les arques municipals.

Així és com es distribuiran els nous usos al futur Port Olímpic, tal com té previst ara per ara l’Ajuntament de Barcelona.

nous usos port olímpic 2023