La pandèmia pel coronavirus ha reduït la presència de turistes a la ciutat de Barcelona i aquest fet és molt evident a les platges. No només perquè hi ha menys gent, almenys entre setmana, sinó perquè també ha disminuït la presència de furtadors i venedors ambulants, segons l’inspector cap de la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana, Josep Herrero.

Les dades ho demostren. Si el juliol del 2019, van comissar aproximadament 60.000 begudes, com llaunes o mojitos preparats, aquest mes només n’han intervingut unes 25.000. I el mateix passa amb els furtadors o lladres violents: fa un any van detenir 60 persones i ara, de moment, n’han arrestat 11. “Com que hi ha poca afluència de gent a les platges, el furtador no ve. El mercat no és el que tenia l’any passat”, assegura Herrero.

Per això, la principal tasca de la Urbana és controlar les distàncies entre banyistes, procurar que en el passeig Marítim tothom porti mascareta, excepte si es fa esport, i controlar els aforaments de les platges. Precisament aquest cap de setmana és el primer en què l’aforament es reduirà al 15 %  per donar compliment a les mesures de contenció acordades per la Generalitat.

Segons Herrero, ha calgut tancar més sovint les platges del districte de Sant Martí, que són les que freqüenten més els barcelonins. “A la de la Barceloneta, Sant Sebastià i la de Sant Miquel, la gent que hi venia eren turistes. Però ara no hi ha públic perquè no hi ha turisme”, explica el cap de la Unitat. La platja del Bogatell i la de la Nova Icària és on més han hagut de restringir el pas.