La imatge de les platges tancades per excés d’aforament s’ha tornat a repetir aquest diumenge, una setmana després de la reobertura. Barcelona ha hagut de tancar cinc platges durant bona part de la tarda per evitar aglomeracions de manera que els banyistes puguin mantenir les distàncies de seguretat per prevenir l’expansió del coronavirus. Concretament, s’han hagut de tancar les platges de Llevant, Mar Bella, Bogatell, Nova Icària i Sant Sebastià, la meitat de les del litoral barceloní. La clausura ha començat a primera hora de la tarda i no s’han reobert fins passades les 19 h.

Platges plenes

De Terrassa a Barcelona… i tornar

El tancament ha provocat, per exemple, que una família de Terrassa que havia vingut expressament per passar la tarda a la platja de Barcelona hagués de girar cua. La primera opció era anar a alguna piscina del Vallès, però finalment han optat per la capital catalana: una opció fallida que els ha obligat a girar cua.

Un cop les platges estan plenes, els informadors que hi ha aconsellen als banyistes desplaçar-se cap a les zones més buides. Per això, abans d’arribar-hi, recomanen consultar el web amb dades sobre el nivell d’aforament. A més, per controlar els accessos i evitar aglomeracions, l’Ajuntament hi ha instal·lat tanques que es van començar a col·locar la setmana passada a les platges de la Barceloneta i del Somorrostro i ara també hi són almenys a una platja més, la de la Nova Icària.

Per evitar que la gent s’acosti a la sorra un cop tancat l’accés, aquesta vegada la Guàrdia Urbana ha precintat i col·locat tanques al passeig Marítim superior del Bogatell i de la Nova Icària. D’aquesta manera, i a diferència de la setmana passada, els ciutadans ni tan sols podien baixar a la zona de passeig que hi ha just a tocar de la platja. El primer dia en què es van tancar les platges, molta gent acabava colant-se a l’interior quan els informadors estaven explicant la restricció a altres usuaris.