ERC, JxC i Cs han criticat que la inseguretat s’hagi enquistat com a principal problema a Barcelona, segons el Baròmetre semestral de l’Ajuntament. Tot i que ha baixat la preocupació dels barcelonins per aquesta qüestió respecte als darrers baròmetres, la inseguretat ha rebut un 17,6 % de les mencions, seguida dels problemes econòmics (8,5 %) i l’atur i les condicions de treball (7,1 %). La inseguretat va despuntar com a problema, per primer cop, el gener del 2019.

Per això, el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha explicat que “hem demanat al tinent d’alcalde Albert Batlle que ens expliqui què té previst aquest estiu” per mantenir la seguretat a la ciutat. Coronas també ha avisat de la “manca de recursos humans” que es produeix a l’estiu (quan bona part dels agents de la GUB fan vacances).

Per la seva banda, Elsa Artadi (JxC) també ha dit que “no ens estranya” la preocupació dels barcelonins per la inseguretat, ja que Batlle “està més preocupat de buscar-se una sortida en una candidatura al Parlament”. En aquest sentit, Luz Guilarte (Cs) creu que el baròmetre reflecteix el “fracàs estrepitós tant de Batlle com del menyspreu constant […] de l’alcaldessa”.