Convocatòria mani 11 setembre

La mobilització independentista de l’ANC i Òmnium Cultural de l’11 de setembre d’aquest any, marcat per la crisi sanitària del coronavirus, serà descentralitzada i també es farà en format virtual. A Barcelona, hi haurà un acte central davant de l’oficina de l’Agència Tributària a la plaça de Letamendi, a la vegada que es convocaran concentracions davant d’altres punts estratègics de l’administració de l’Estat de diferents poblacions.

Ara bé, la reivindicació també serà virtual, per reduir la concentració de gent, tal com ja s’havia anunciat, i es farà en un format solidari. La celebració de les protestes estarà pendent de la situació dels contagis per coronavirus a Catalunya i de les normes sanitàries que es decretin per a aquells dies. Per això, aquest any no s’organitzaran mitjans de transport col·lectius i es recomana limitar els desplaçaments.

Concentracions a les oficines de l’administració de l’Estat

Les agències tributàries, les oficines de la Seguretat Social i les del SEPE (Servei Públic del Treball Estatal) seran els punts de reivindicació independentista per “denunciar la discriminació que pateix Catalunya”, segons els convocants. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha dit que es vol “fer evident que la independència és l’únic mitja perquè aquesta situació  canviï”, i ha afegit que “només així no tornarem a estar a la mercè d’aquest tracte gairebé colonial al qual ens sotmet l’Estat espanyol”.

“El deure de construir un futur millor i el dret a ser independents”

Les protestes es faran sota els lemes “El deure de construir un futur millor” i “El dret a ser independents”, dues idees que en són una, segons els organitzadors. De fet, Paluzie ha asseverat que la crisi sanitària reforça la idea que només amb la independència es pot fer una bona gestió de la pandèmia.

Pel vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, “és imprescindible que continuem mobilitzats perquè malgrat la pandèmia, la repressió no s’atura”. Considera que “en aquesta fallida democràtica, social i econòmica de l’Estat, hem de posar el projecte de la independència com l’únic projecte de futur”, ha conclòs Mauri. També s’ha sumat a la convocatòria l’Associació de Municipis per la Independència, el president de la qual, Josep Maria Cervera, ha fet una crida a “començar a allunyar-nos de la divisió i seguir una estratègia de país que sumi”.

Mobilització virtual per la Diada

Aquesta Diada també es vol fer una mobilització en línia de caire solidari. Es farà a través del web xarxaindependencia.cat, una plataforma per recaptar diners per fer front a l’emergència social i econòmica del país. La iniciativa consistirà a comprar un codi QR que donarà accés a diversos enllaços. Allà hi haurà cinc blocs que correspondran a cinc àmbits diferents, com la salut o la cultura, i es podrà decidir on es vol destinar la donació.