El Parc de Can Clos que ha de connectar la Marina de Port amb la muntanya de Montjuïc llueix verd un mes abans d’acabar les obres gràcies a les plantes arbustives que s’hi ha plantat. Els treballs per convertir l’antiga fàbrica de maons de la família Piulachs en habitatges i en un gran parc es van iniciar l’1 d’abril del 2022 i han d’acabar a mitjans d’abril. Aquí, a diferència d’altres zones verdes de la ciutat que també s’estan acabant, la vegetació s’ha pogut mantenir en gran part perquè hi predominarà la vegetació arbustiva.

De fàbrica de maons a gran zona verda

El nou parc de 9.000 metres quadrats s’inclou en el projecte per urbanitzar els 24.000 metres quadrats de l’antiga bòbila de la Marina i integrarà l’àrea de jocs infantils que s’enllestirà les properes setmanes. L’espai tindrà gronxadors, jocs giratoris, cordes auxiliars per grimpar, tobogans i un rocòdrom. En tot aquest àmbit, s’instal·larà mobiliari urbà, un aparcament per a bicicletes i diverses fonts.

El reg amb aigua freàtica i les pluges afavoreixen el verd

La urbanització de Can Clos es divideix en dues zones. Una se situa entre els carrers dels Ferrocarrils Catalans i les Diligències i una altra, més petita, entre els carrers dels Ferrocarrils Catalans, Foneria i Onyar. El verd que dona color a les obres s’observa precisament en aquesta zona més extensa que, segons l’Ajuntament, es va plantar abans d’entrar en la fase d’emergència per sequera.

S’hi ha posat arbrat, plantes arbustives i hidrosembra. Faltaran plantar més arbustives en alguns parterres, acabar el talús amb els horts urbans de Can Mestre i uns quants escocells. El rec d’aquest àmbit es fa amb aigua freàtica segons el decret de sequera.