L’Ajuntament ha iniciat els treballs per urbanitzar la parcel·la de 23.000 metres quadrats de la bòbila de la Marina de Port. L’antiga fàbrica de maons de la família Piulachs va tancar el 1986 i, des de llavors, l’espai i les estructures que hi quedaven s’havien anat omplint de brossa i, fins i tot, de colònies de rosegadors. L’enderroc, que ja està gairebé finalitzat, donarà pas a la urbanització de l’entorn i a la construcció d’habitatges privats i públics.

Un niu de brutícia i de plagues durant 40 anys

L’antiga fàbrica de maons de la família Piulachs, situada a la falda de Montjuïc, va estar operativa fins a finals dels anys 70 i va cessar definitivament l’activitat l’any 1986. Des de llavors, l’espai no havia tingut cap ús industrial, però sí que s’havia ocupat i s’havia convertit en un espai on s’acumulava molta brossa.

De fet, els veïns de la Vinya i de Can Clos feia molts anys que denunciaven aquesta situació de brutícia. Fins i tot havien alertat l’Ajuntament en moltes ocasions de la presència constant de rates i plagues de paneroles a la zona. “Quan van començar els enderrocs al desembre, totes les rates que hi havia a la bòbila van marxar muntanya amunt”. Assegura un dels veïns de Can Clos i membre de l’associació de veïns del barri, Joan Ortiz.

Les rates de la bòbila van córrer muntanya amunt, quan van començar els enderrocs
Joan Ortiz, AV Can Clos

La Marina de Port guanyarà més de 200 pisos i un gran parc

L’Ajuntament va aprovar el 2020 el pla de reparcel·lació de 23.300 metres quadrats dels entorns de la masia de Can Mestres, que inclou la construcció de més de 200 habitatges privats i de protecció oficial i un espai de 10.000 metres quadrats reservat per a zones verdes. L’enderroc de les estructures que encara quedaven de l’antiga fàbrica de maons van començar al desembre i els propers mesos l‘Institut Municipal d’Urbanisme procedirà a urbanitzar aquest gran espai situat entre les zones de la Vinya i de Can Clos.

Era una zona on ens urgia actuar. Farem habitatges, però també un gran parc
Marc Serra, regidor de Sants-Montjuïc

La nova reparcel·lació preveu la construcció de quatre edificis. Tres dels blocs tindran una altura de set plantes i un de cinc. També hi ha prevista l’obertura d’un carrer nou que connectarà millor les barriades de Can Clos i de la Vinya.