(redacció/ACN) El govern de la Generalitat no preveu que, si no plou, pugui empitjorar la qualitat de l’aigua de boca “ni a curt ni a mitjà termini“. Ho ha assegurat Roger Torrent, el conseller d’Empresa i Treball durant la inauguració del B-Travel en què ha anunciat dues línies d’ajuts per finançar projectes d’estalvi i reutilització de l’aigua al turisme. El conseller ha destacat “les mesures de control” que estan fent l’ACA i l’ATLL en “coordinació amb el Departament de Salut”. Alhora, ha recalcat que se “seguirà amb els mateixos estàndards com fins ara”. El conseller ha respost així a les afirmacions del CSIC que apuntaven que si les reserves d’aigua són molt baixes, aquesta podria deixar de ser potable

El CSIC no descarta que l’aigua deixi de ser potable de forma puntual a l’estiu si no plou
Des de l’Agència Catalana de l’Aigua asseguren que els controls per garantir la qualitat de l’aigua “són constants”

12,7 milions d’euros per l’estalvi i la reutilització d’aigua

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha participat aquest divendres al matí en la inauguració de la fira de turisme B-Travel, on ha anunciat dues línies d’ajuts de 12,7 milions d’euros per finançar projectes d’estalvi i reutilització de l’aigua en allotjaments turístics. La subvenció sortirà de la recaptació de la taxa turística i, segons ha precisat Torrent, tindrà un import màxim de 300.000 euros per projecte i s’hi podran adherir companyies que hagin fet obres des de l’1 de gener del 2023. El conseller ha recordat que la mesura està alineada amb el Compromís Nacional per un Turisme Responsable i va més enllà d’una actuació per la situació actual i “té una voluntat estructural“.

El titular d’Empresa i Treball ha recalcat que la iniciativa busca “l’eficiència hídrica” mitjançant, per una banda, la reutilització de l’aigua, ja sigui de les piques, les dutxes, banyeres, piscines i pluja, entre d’altres, i, per l’altra, l’estalvi. En aquest sentit, Torrent ha subratllat que les dessalinitzadores “no estan previstes” perquè “la generació d’aigua, des del punt de vista tècnic i legal, té un altre tractament”.

Solucions a mida per les dessalinitzadores

Tot i això, el conseller d’Empresa ha indicat que s’està treballant en una “modificació del pla especial de sequera” perquè es pugui obrir la possibilitat que la instal·lació d’aquest sistema s’estengui a “tots els sectors econòmics”.

La Generalitat autoritza instal·lar dessaladores mòbils en sectors econòmics com el turístic
Amb la mesura, hotels i altres establiments podran omplir les piscines, però hauran de demanar una autorització