Els efectes de la sequera són ben evidents a la ciutat. També a l’avinguda Diagonal, al tram que s’està reurbanitzant entre Glòries i Verdaguer per les obres del tramvia. Aquí, en lloc de la gespa i els arbustos que hi havia previstos, s’hi veuen encenalls de fusta i terra. La manca d’aigua i les restriccions actuals del reg no permeten, de moment, enverdir la zona com estava previst i el color marró n’és el protagonista.

La Meridiana, també sense vegetació

Segons l’Ajuntament són canvis provisionals en espera de poder plantar tots aquests elements verds, quan la sequera ho permeti. Una situació similar a la que ja s’ha pogut veure al tram renovat de la Meridiana, entre els carrers de Josep Estivill i Felip II, on tampoc no s’han posat elements vegetals per les restriccions i únicament hi ha els espais verds dels laterals, que ja existien.

El mateix passa a un altre espai en reforma a Nou Barris. A la futura plaça del Verdum, que s’ha d’estrenar a finals de març, les grans jardineres que presideixen l’espai es quedaran buides per les restriccions per sequera. Mentre no es plantin els arbustos, els veïns demanen que es protegeixin les jardineres amb gabions metàl·lics per evitar que se’n faci un mal ús.