(Agències) L’Audiència de Barcelona celebra aquest dimarts la vista per decidir si Dani Alves surt de la presó o continua privat de llibertat. La defensa de l’exfutbolista del Barça ha demanat que pugui quedar en llibertat mentre no hi hagi una sentència ferma i després que l’exblaugrana hagi complert una quarta part de la condemna. Cal recordar que Alves, condemnat a quatre anys i sis mesos de presó, està reclòs a Brians 2 des del 23 de gener del 2023, on va ser traslladat arran de ser detingut.

Alves seguirà la vista per videoconferència

A la vista d’aquest dimarts hi estan convocats la fiscalia i els advocats de les parts. En canvi, està previst que Alves segueixi la vista per videoconferència des de la presó de Brians 2. Tot i que aquest dimarts hi ha normalitat a les presons catalanes, després de les protestes de funcionaris, en cas que Alves no pugui connectar-se per seguir la vista, el tribunal haurà de decidir que fer amb la convocatòria.

Les protestes de funcionaris de presons han impedit aquests dies que els reclusos surtin de les cel·les, facin vida en el mòdul, que se’ls traslladi jutjats i també que assisteixin per videoconferències amb els tribunals, com la prevista per a Alves.

Alves, condemnat per violació

Després de tres dies de judici, l’Audiència de Barcelona va condemnar Dani Alves a quatre anys i sis mesos de presó per la violació d’una jove a la discoteca Sutton de Barcelona. El tribunal també va imposar al brasiler llibertat vigilada durant cinc anys després de sortir de presó, 150.000 euros d’indemnització i prohibició de comunicar-se o apropar-se a la víctima durant nou anys i mig.