(ACN/ Redacció) El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquest divendres dues línies d’ajuts de 12,7 milions d’euros per finançar projectes d’estalvi i reutilització de l’aigua en allotjaments turístics. La subvenció sortirà de la recaptació de la taxa turística i, segons ha precisat Torrent, tindrà un import màxim de 300.000 euros per projecte.

El conseller ha recordat que aquesta mesura està alineada amb el Compromís Nacional per un Turisme Responsable i ha subratllat que “té una voluntat estructural”. S’hi podran adherir companyies que hagin fet obres des de l’1 de gener del 2023.

El Gremi d’Hotels de Barcelona rep assessorament del Clúster de l’Aigua

En aquest sentit, el Clúster de l’Aigua va oferir dijous un seminari en línia per resoldre dubtes i orientar els assistents a l’entorn dels projectes que es poden acollir a les línies de finançament. Un assessorament adreçat als membres del Gremi d’Hotels de Barcelona que ara pren especial rellevància després que el Govern hagi creat les dues línies d’ajuts.

El Clúster Català de l’Aigua està format per empreses i centres de coneixement que des del 2008 operen en el sector de l’ús sostenible de l’aigua.