La transformació de Can Clos suposa la urbanització de 24.000 metres quadrats, dels quals més de 9.000 seran zones verdes. D’aquesta manera, es vol fusionar el barri de la Marina del Port amb la muntanya de Montjuïc. El projecte inclou una zona de jocs infantils, jardineria i enllumenat. També s’hi instal·larà nou mobiliari urbà amb bancs i cadires amb respatller així com un aparcament per a bicicletes i diverses fonts.

Pel que fa a la nova àrea de jocs infantils, tindrà uns 278 metres quadrats i inclou gronxadors, jocs giratoris, cordes auxiliars per a grimpar, tobogans i un rocòdrom.

parc urba can clos

El nou espai tindrà un passeig urbà que connectarà els carrers dels Ferrocarrils Catalans amb el carrer de les Diligències, fins a endinsar-se al parc de Montjuïc, creant un recorregut accessible entre els edificis de nova creació per millorar la connexió entre el barri de La Marina de Port. Aquesta actuació permetrà definir un nou espai d’estada i passeig saludable i agradable per als veïns i veïnes.

Gran part del veïnat celebra aquesta reurbanització que, diuen, pot ajudar a apropar a la ciutat “un barri que sempre ha estat més oblidat”. Asseguren que crear una zona verda de passeig és una bona idea i, en aquest sentit, destaquen que “tot el que sigui zona verda és millor que ciment, cotxes i contaminació“.

Un projecte emmarcat dins el Pla Natura 2030

El parc de Can Clos serà un espai verd accessible en què la vegetació predominant serà arbustiva, intentant que no hi hagi angles morts i reforçar la sensació de seguretat.

Aquesta urbanització suposa el desplegament de serveis urbans com són la xarxa de fibra òptica, aigua potable, electricitat, gas natural i telefonia, i la il·luminació de tota la zona amb sistemes eficients energèticament. Posteriorment, es construiran a l’àmbit quatre edificis d’habitatges.

Aquesta actuació s’emmarca dins l’impuls que el Govern municipal ha donat al Pla Natura 2030, un pla que promou l’increment i la conservació del verd i de la biodiversitat al servei de la ciutadania. El projecte ha estat impulsat per l’Institut Municipal d’Urbanisme, té un pressupost d’uns 6,3 M€ i es preveu que les obres durin entre 14 i 17 mesos.