El Pla de manteniment integral impulsat per l’Ajuntament de Barcelona inclou gairebé 3.000 actuacions a l’espai públic fins al 2028. Segons ha informat el consistori, serviran per renovar, mantenir i transformar alguns carrers, places i parcs i jardins de la ciutat. El pla, en el marc del Pla endreça, té un pressupost de 435 milions d’euros i, d’aquests, 180 milions els gestionaran directament els districtes.

On s’actuarà?

El pla permetrà renovar el 12 % dels parcs i jardins i suposarà intervenir en 200 instal·lacions com àrees infantils, àrees d’esbarjo per a gossos o circuits esportius. A més, es renovaran 620.000 metres quadrats de paviment i es canviaran el 35 % dels senyals horitzontals. També s’actuarà en el 24 % de les escales mecàniques, el 56 % dels ascensors i es faran millores de 3.500 fanals i 4.500 semàfors.

Les actuacions d’aquest 2024

La previsió és desenvolupar el pla durant els propers quatre anys. Durant aquest 2024, es prioritzarà l‘ampliació i la millora de la xarxa d’aigua freàtica, la reurbanització de carrers i places, les fonts ornamentals i el soterrament de les línies aèries. També s’han dissenyat actuacions pensades de cara a la Copa Amèrica Barcelona, com per exemple la pavimentació de voreres als districtes Sant Martí i Ciutat Vella o la reparació de baranes i mobiliari al passeig de Colom, al de Joan de Borbó i al passeig Marítim.