La plaça d’Humberto Rivas continua sent avui dia un espai sense nom. El veïns denuncien que les plaques de nomenclàtor que han d’identificar l’indret amb el nom del fotògraf argentí no arriben.

Quatre anys de retard

Fa quatre anys un error burocràtic va retardar els tràmits.

Nomenclàtor va batejar per error la plaça situada a l’entrada de Can Basté en lloc de l’espai situat al darrere, espai que entitats i veïns van voler dedicar al fotògraf argentí que va deixar empremta al centre cívic Can Basté. Precisament aquesta plaça és un dels espais expositius a l’aire lliure que fa servir l’equipament en determinades ocasions.

Un error d’ubicació ha alentit tot el procés

Al juliol passat es va corregir l’error, i es va decidir denominar l’espai de davant del centre cívic com a plaça de Can Basté i el de darrere com a plaça d’Humberto Rivas

. Un any després, però, encara no hi ha instal·lada cap placa que identifiqui els dos espais. Els veïns demanen a l’Ajuntament i Nomenclàtor que agilitzi el procés per poder inaugurar oficialment la plaça d’Humberto Rivas. “Em diuen a Districte que probablement a finals d’any, que hi ha molts problemes —es lamenta Antonio Silva, president de l’AV Turó de la Peira—, però en altres llocs en 15 dies han instal·lat les plaques i no hi ha hagut cap problema”.

Una placa simbòlica en espera de la definitiva

Fa uns anys ja es va anomenar el lloc de manera simbòlica amb la presència de familiars i amics del fotògraf. L’AV del Turó de la Peira i el centre cívic Can Basté van enganxar diverses plaques de paper a la plaça, unes plaques que amb el temps ja han desaparegut en espera de la definitiva.