L’enderrocament de les cases del carrer de l’Encarnació continuarà paralitzat mentre l’Ajuntament i la propietat, Encarnació Invest SL, intenten arribar a un acord sobre el futur de les finques. Les dues parts s’han reunit aquest dilluns i han obert una via de negociació, en part forçada pels veïns que volen impedir que les casetes acabin a terra perquè les consideren part de la història del barri.

Després de reunir-se amb l’empresa, el regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha reconegut que la propietat té totes les garanties legals per tirar endavant les obres però confia a acordar un nou projecte. Tampoc no ha descartat l’opció de comprar les cases.

Es redobla la pressió veïnal per evitar l’enderrocament

A les 19 h els veïns s’han reunit en assemblea al pati d’una de les cases per pactar noves accions. L’alarma es va disparar dijous passat, quan van començar els primers treballs d’enderroc a dins dels immobles situats als números 13, 15 i 17 i es van talar alguns arbres del jardí.

Assemblea de veïns a les casetes d'Encarnació

Des d’aleshores han organitzat activitats cada dia al pati de les cases per evitar que els operaris hi entrin i continuin amb l’enderrocament. De fet, la mobilització veïnal va paralitzar temporalment les obres i per continuar pressionant, els veïns han organitzat una seguda a la plaça de la Vila aquest dilluns al matí mentre el consistori es reunia amb la propietat.