El Centre Cívic Can Basté s’omple, fins al 29 de novembre, d’exposicions fotogràfiques, ponències, projeccions i presentacions de nous projectes fets per alguns dels fotògrafs emergents de la ciutat de Barcelona i de la resta de l’estat. Ho fa amb motiu del 13è Fòrum Fotogràfic Can Basté, que  atorga en aquesta edició dues beques de 2.000 euros cadascuna per a la producció de projectes expositius fotogràfics.

Des de 1996 el districte de Nou Barris s’ha encarregat de manera periòdica de la convocatòria d’aquest concurs. Tot i que la durada del certamen s’ha reduït enguany a cinc dies, els interessats han pogut gaudir d’una trentena d’exposicions i visionats fins al 29 de novembre. Aquesta edició, reconvertida en bianual, es va iniciar amb una intervenció fotogràfica que recull una petició dels comerciants i veïns del barri. Aquests, amb el suport de l’Ajuntament, volen que la plaça sense nom posterior a la masia de Can Basté passi a anomenar-se plaça d’Humberto Rivas.

La filla del fotògraf va ser una de les encarregades de col·locar una de les quatre plaques simbòliques a la plaça, en espera que nomenclàtor aprovi i instal·li les definitives. Humberto Rivas va néixer a Buenos Aires el 1937. Des de 1976 i fins que va morir, el 2009, va viure i va treballar com a fotògraf i pedagog a Barcelona. La seva obra figura en importants col·leccions nacionals i internacionals i s’han publicat nombrosos llibres sobre el seu treball. El 1997 l’Ajuntament de Barcelona li va concedir el Premi d’Arts Plàstiques Ciutat de Barcelona. El 1998 va obtenir el Premi Nacional de Fotografia, atorgat pel Ministeri de Cultura espanyol. El 1999 va rebre a l’Argentina el Premi Konex. El 2009 l’Ajuntament de Barcelona li va lliurar la Medalla d’Or al Mèrit Artístic. Rivas va morir el 6 de novembre de 2009 a Barcelona.