corredores de rosa a la cursa de la dona

La Cursa de la Dona, que es va celebrar aquest diumenge, ha generat molta controvèrsia a les xarxes. Les participants van obtenir una bossa plena d’obsequis. Els objectes que van rebre han estat motiu de polèmica per ser qualificats de sexistes i plens d’estereotips. Hi havia productes de neteja, un de destinat a la desinfecció de la llar, revistes de moda i del cor, productes antioxidants per aconseguir un ventre pla, i fins i tot, no hi va faltar un pintaungles de color rosa.

Restriccions sobre els regals

Després de l’enrenou que es va generar, l’organització ha emès un comunicat en què explica que “ampliarà les restriccions sobre productes que puguin promoure els estereotips de la dona o aquells que puguin incidir en una forma no saludable a perdre pes”. La nota segueix explicant que el sobrepès no és saludable, però que a l’hora d’aprimar-se un ha de tenir en compte que s’ha de fer seguint unes pautes de “nutrició sana i exercici físic”. Segons l’organització, s’ha pres aquesta decisió arran de l’enquesta que s’ha fet a les participants un cop acabada la prova. A més justifica que ja fa anys que “té una política restrictiva sobre les marques que poden relacionar-se amb la cursa”. En queden excloses aquelles que es relacionen amb sexe, política i religió i també les que generen addiccions que afecten la salut com l’alcohol, el tabac o el joc.

“No és obligatori agafar les bosses” de presents

El document assenyala que les participants “no tenen l’obligació d’agafar les bosses” per participar en la cursa. Assegura que a les corredores se’ls fa entrega d’un dorsal, el xip i la samarreta, a part de la bossa, que poden rebutjar si volen.

L’empresa considera que s’ha de promoure l’exercici entre les dones “com la porta d’entrada a l’esport i la vida sana”. En la darrera edició de la cursa hi han participat 34.000 persones i ha estat una de les edicions més multitudinàries.

Podeu consultar el comunicat complet aquí.