A la tardor, les plaques del nomenclàtor ubicaran la plaça del fotògraf Humberto Rivas darrere de Can Basté, el centre cívic especialitzat en fotografia amb el qual va col·laborar durant anys. El 2016 els veïns van aturar la instal·lació de les plaques de nomenclàtor a la façana de la porta de Can Basté i fent-ho, van descobrir que hi havia hagut una confusió i s’havia batejat com a Humberto Rivas la plaça equivocada, la de davant del centre cívic, en lloc de la sol·licitada, la de darrere.

Es tracta de dues places separades tan sols per un passatge que transcorre per sota del pont que uneix Can Basté amb el santuari de Santa Eulàlia. Aquest error va obligar a ajornar l’homenatge veïnal durant la Festa Major del Turó de la Peira l’any passat. Ara, tot i que tampoc no ha arribat a temps per a la festa d’enguany, els veïns preparen un acte per donar la benvinguda a les plaques que recordaran Humberto Rivas.

“Estem preparant una instal·lació per penjar uns plafons que col·locarem a la façana lateral de Can Basté i a la del Mercat de la Mercè”, explica Antonio Silva, de l’AV Turó de la Peira. Hi exposaran fotografies d’Humberto Rivas que conserven al centre i uns collages amb fotografies d’ara i abans del barri, que serà fixa i anirà renovant les exposicions.

Pels veïns la rectificació de nomenclàtor és una bona notícia, tot i que en critiquen el retard. “Des de l’any 2014, quan vam demanar la plaça, han passat uns quants anys”, es queixa Silva. Afirma que el procés burocràtic és massa llarg, i no pot ser que es trigui tant a reparar un error perquè havia de tornar a iniciar-se el procés. L’aprovació ara ja definitiva de la plaça d’Humberto Rivas s’ha aprofitat per oficialitzar també el nom popular que rep la plaça de davant de Can Basté, que és, precisament, el d’aquesta antiga masia. El canvi de nom només afectarà el centre cívic, ja que la resta d’edificacions de la plaça, el conjunt de casetes baixes i el santuari de Santa Eulàlia, es troben al passatge de Pere d’Artés.