Els lletrats de justícia han denunciat una sobrecàrrega de feina que no es correspon amb el seu salari. Els advocats han emès un comunicat en què expliquen que han assumit “totes les tasques no vinculades estrictament a la funció jurisdiccional” i que això va suposar un “notable augment de funcions i responsabilitats sense la corresponent adequació salarial“.

Els advocats, que s’ha concentrat aquest dimarts al matí a la Ciutat de la Justícia, expliquen que aquesta adequació salarial va quedar ajornada a una millora d’escenari pressupostari però lamenten que fa més de vuit anys que esperen que hi hagi un canvi.

A més, reclamen una modernització de l’Administració de justícia per “aconseguir donar una resposta eficaç i adequada als temps actuals”.

Vaga general dels funcionaris públics de justícia el 16 de novembre

Els funcionaris públics de justícia convoquen una vaga general el 16 de novembre. Des del dia 6 d’aquest mes fan una aturada de 10 a 10.30 h per defensar els seus llocs de treball i ampliaran les concentracions fins al dia 16. A més, denuncien que les reformes legislatives en marxa a les Corts els obligaran a trasllats forçosos de feina.

Els funcionaris pretenen que sigui una gran manifestació a Madrid i que el recorregut de la concentració acabi al Senat.