La Comissió de Govern de l’Ajuntament ha fet aquesta setmana el primer pas per aprovar un nou pla d’usos als entorns del carrer de Girona, a l’Eixample. Es tracta d’un pla especial urbanístic per ordenar la implementació de noves activitats que es vulguin desenvolupar a l’àrea delimitada pels carrers de Roger de Llúria, Còrsega, passeig de Sant Joan, la ronda de Sant Pere i el carrer Pau Claris, en el seu límit amb la plaça d’Urquinaona. És una proposta que haurà de ser aprovada posteriorment pel plenari, però que marca les línies del que proposa l’Ajuntament per aquesta zona.

D’aquesta manera l’Ajuntament vol evitar que el carrer, que aviat serà pacificat, s’ompli de bars, terrasses i restaurants, com ja ha passat per exemple amb el carrer Blai o Parlament. Cal recordar que el consistori té previst pacificar el carrer de Girona per convertir-lo en un eix verd d’una nova superilla. Per això, ara fa un any ja va dictar una suspensió de llicències de bars, restaurants, locals d’oci i musicals en aquesta zona. I ara ha començat els passos per regularitzar de nou aquest carrer.

Més comerç de proximitat, menys restauració

L’objectiu de la proposta és potenciar el comerç de barri i de proximitat, i alhora garantir que a la zona hi hagi tota mena d’establiments. A més, es vol evitar que proliferin les activitats vinculades amb la restauració, l’oci i els serveis. El nou pla especial posa condicions a la implantació de nous establiments musicals i de restauració. Es determina un màxim de cinc establiments del mateix tipus en un radi 50 metres i un màxim de 18 establiments que puguin tenir un impacte similar en un radi de 100 metres. La regulació també prohibeix l’obertura d’activitats relacionades amb els jocs d’atzar, entre altres, i limita la superfície de les activitats relacionades amb la mobilitat en vehicle i a la prestació de serveis turístics.

Els més damnificats, però, són els locals d’oci, bars, i restaurants. És l’exemple d’en Nacho Rodríguez, propietari del Bar Betlem i Bicnic, que volia reconvertir una part del seu negoci en una rostisseria, però el consistori no li dona el permís. “No ens permeten innovar, fer coses als que ja hi som” es queixa Rodríguez. Però no és l’únic, l’Edu Fernández, propietari del Bare Nostrum afirma que en realitat per ells com més restauració millor. “Hi ha persones que pensen que es competència però jo crec que es crea un cercle que es va retroalimentant”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a
Imatge de l'autor/a