L’Ajuntament de Barcelona té constància d’un nou increment de narcopisos al Raval i, de fet, la policia ja hi ha incrementat la presència i les investigacions. Ho ha reconegut el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, després de l’última denúncia dels comerciants de la zona. En una entrevista al programa ‘bàsics‘ de betevé, Batlle ha assegurat que no s’ha deixat de vendre i consumir droga al barri, malgrat que els Mossos van donar per acabat el fenomen després de la macrooperació policial del juny del 2019. “Mai no s’ha dit que el tema dels narcopisos estigui tancat”, ha afegit. Tot i això, ha evitat donar xifres sobre el nombre de narcopisos nous detectats.

Sobre els habitatges destinats al consum i comercialització de drogues, el tinent d’alcalde ha lamentat la “frivolitat” amb què s’ha tractat el tema. “D’alarma, la justa”, ha demanat. El regidor creu que Barcelona “continua sent una ciutat molt segura”. El responsable de Seguretat a l’Ajuntament també ha demanat a la ciutadania que reflexioni sobre la tolerància social amb el consum de determinades substàncies estupefaents com el cànnabis.

Càmeres de videovigilància al carrer

Hores després de la Junta Local de Seguretat, Batlle ha defensat la instal·lació de càmeres de videovigilància en carrers com la Rambla i el passeig de Gràcia o al front marítim per reduir els delictes en aquests punts. De fet, ha explicat que el consistori ja ha fet la petició al Departament d’Interior, que després la traslladarà a la comissió de videovigilància. Però amb això, ha apuntat Batlle, no n’hi ha prou. També aposta per un increment d’agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra i una especialització de les unitats d’investigació per detectar els escenaris principals de furt i el perfil dels delinqüents.

Sobre la seva implicació en la política catalana després de la crisi de govern i l’anunci d’eleccions, Batlle ha defensat el “gran compromís” i la responsabilitat que té actualment amb Barcelona pel seu càrrec al consistori, però ha afegit: “Em preocupa la situació del país i, en la mesura de les meves possibilitats, ajudaré i la intentaré reconduir“.