La plataforma Ens Plantem, del Poblenou, ha organitzat aquest dissabte una cercavila contra la gentrificació. Un centenar de persones s’han sumat a aquesta iniciativa, que ha acabat amb l’ocupació temporal d’un solar al carrer del Paraguai, dins del projecte Hort Fortalesa. Segons els manifestants, en aquest espai s’hi podria construir un hotel o unes oficines. Per això, els activistes han començat a construir un hort urbà comunitari com a senyal de protesta pel pla del 22@. Es queixen que aquests últims mesos s’ha tornat a activar i no paren d’aparèixer nous hotels i residències d’estudiants al barri. Reclamen que l’Ajuntament negociï perquè aquests tipus d’equipaments comptin amb habitatges de dotació pública perquè la gent del barri s’hi pugui quedar a viure i no es vegi obligada a marxar per l’augment dels preus dels pisos de lloguer.

De moment, els veïns han ocupat l’espai per fer-hi una paella popular amb els veïns. La seva intenció es organitzar-hi tot d’activitats al llarg del cap de setmana, fins i tot tenen previst acampar-hi i quedar-s’hi a dormir. La intenció és que l’hort urbà que hi volen construir tingui el suport d’altres entitats veïnals com el casal de barri i el casal d’avis.

En un principi aquest no era el solar que volien ocupar. Des del projecte Hort Fortalesa volien entrar al solar on està previst construir una residència d’estudiants de luxe amb més de 700 places, però quan han arribat s’han trobat que hi havia seguretat privada controlant els accessos, així que han decidit canviar de solar. Aquesta empresa, diuen els veïns, té previst llogar les habitacions de la residència per 1.000 euros mensuals.