Des del districte s’ha encarregat un estudi de pacificació del carrer de Girona i es confia que es pugui fer l’execució d’algun tram el mateix any 2018. El carrer de Girona va des de la ronda de Sant Pere fins al carrer de Còrsega.

En paral·lel hi haurà una comissió impulsora, dins un procés de participació, per procedir a fer el canvi. Hi seran presents veïns, entitats i comerciants.

Des de fa temps les festes majors del barri es fan en aquest carrer, que es talla durant uns dies i serveix també d’acte reivindicatiu. Els veïns no treuen el peu de l’accelerador i el 22 de setembre, en el Dia sense Cotxes, faran una acció tallant algun tram i ocupant el carrer amb diverses activitats.

Davant l’anunci del districte d’haver encarregat un primer estudi de pacificació, els representants dels veïns, que no coneixen ni els criteris ni els terminis de l’estudi, esperen que s’hi relacionin tots els possibles efectes nocius. D’aquesta manera es podran evitar o si més no pal·liar-ne els efectes, com podrien ser les afectacions al trànsit. Aquestes conseqüències de la pacificació es podrien controlar a través d’un pla d’usos i regulant l’ús de l’espai públic.

Jaume Artigues, president de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, afirma que volen saber com pot afectar el funcionament del barri, en temes de trànsit però també en possibles increments de lloguer, l’ocupació de l’espai públic amb terrasses, i altres qüestions que s’han de preveure per evitar efectes nocius de la pacificació.