La moratòria que impedeix obrir nous locals de restauració al carrer de Blai no ha reduït les molèsties de soroll a la zona. Fins i tot els veïns denuncien que la situació ha empitjorat en els darrers mesos, fins a tal punt que alguns s’han vist obligats a abandonar el barri.

Tot i la suspensió de llicències, en els darrers mesos s’han obert dos nous bars. En aquests moments hi ha 28 terrasses en un espai de 600 metres. Segons l’ordenança de terrasses, els establiments estan obligats a recollir les taules i les cadires a les 12 de la nit, però segons Alerta Poble Sec això no reduix el soroll. En molts casos els locals es limiten a amuntegar les cadires al carrer i no les recullen fins que tanquen.

Aquest augment d’activitat al carrer de Blai, segons Alerta Poble Sec, no ha anat acompanyat d’un increment dels serveis de neteja ni de Guàrdia Urbana a la zona. A més, es queixen de la lentitud del nou consistori a l’hora de prendre mesures, ja que segons asseguren el regidor no s’ha reunit amb ells fins ara.

Des de l’Ajuntament asseguren que la Guàrdia Urbana té una sensibilitat especial amb els veïns d’aquesta zona i que van ràpidament quan els truquen. A més, el districte ja ha pres mesures i demà mateix farà un pas més per aprovar l’ordenació definitiva de terrasses del carrer de Blai.