Hospital Sant Joan de Déu

L’Agència de Salut Pública de Catalunya investiga un possible cas de coronavirus a Barcelona. Es tracta d’un nen menor de vuit anys procedent de la regió de Wuhan que compleix amb els criteris clínics i epidemiològics.

Salut ha confirmat que el petit ha estat a l’Hospital Clínic, referent en malalties d’alt risc i on se li han fet les proves íntegrament, i posteriorment ha estat traslladat a l’Hospital Sant Joan de Déu, centre de referència en aquests casos per a menors, on està en observació. El cas està en espera dels resultats, per confirmar si es tracta del primer cas de coronavirus a Catalunya.

Els dos criteris epidemiològics establerts són haver estat a Wuhan menys de dues setmanes enrere -període d’incubació- o en contacte amb algú amb la malaltia. Els dos criteris clínics: tenir una infecció respiratòria greu o bé tenir tos, dolor a la gola o febre encara que sigui de manera més lleu.

Poques hores després d’haver-se donat l’avís d’aquest possible cas, el departament de Salut de la Generalitat ha descartat que el nen estigui contagiat pel coronavirus perquè els resultats de les proves han donat negatiu.