L’Ajuntament de Barcelona ha presentat fins ara tres informes contra els talls a l’avinguda Meridiana que fan cada vespre desenes de veïns per rebutjar la sentència del procés. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que el consistori ha demanat a Interior una modificació del format d’aquesta protesta perquè suposa “perjudicis importants” per als comerciants. “Segons Interior, priva el dret de manifestació sobre altres drets”, ha lamentat seguidament Batlle.

El tinent d’alcalde ha respost així a la pregunta formulada per Ciutadans durant el ple municipal del 2020, sobre les mesures per garantir la mobilitat i ajudar els comerciants afectats. Batlle ha recordat que els veïns poden tallar la Meridiana, com a mínim, fins al 28 de febrer, tal com ho va comunicar l’Assemblea a Interior. Però s’hi ha mostrat crític: “Em sembla escandalós”.

El responsable de Seguretat a l’Ajuntament ha definit Barcelona com una ciutat d'”espai d’equilibri de drets” i, en aquest sentit, ha demanat que es respectin els drets de tots els barcelonins.