Diverses persones reposen just després de rebre la primera dosi de la vacuna a Fira de Barcelona

El Departament de Salut ja ha començat a cridar les persones d’entre 50 i 55 anys per vacunar-se de la covid-19. A més, els ciutadans d’aquesta franja d’edat també poden demanar cita al web vacunacovidsalut.cat. D’aquesta manera, el Departament de Salut ha ampliat la franja d’edat de les persones que poden sol·licitar hora per immunitzar-se, després que fa tot just una setmana es permetés a les persones d’entre 56 i 59.

Les persones nascudes entre els anys 1962 i 1971 (50-59 anys) rebran, de moment, la vacuna de Pfizer o la de Moderna. Tot fa pensar que aviat també podran rebre la monodosi de Janssen, després de l’aval del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. La immunització d’aquest col·lectiu s’està fent esglaonadament: s’ha començat per la gent de més edat, les nascudes el 1962, i la intenció és finalitzar amb les més joves, les nascudes el 1971.

El següent grup d’edat que es cridarà a vacunar serà el de 40-49 anys. D’acord amb les previsions de Salut, aquestes persones seran cridades a partir del juny i, durant l’estiu, es preveu fer una vacunació massiva de la resta de la població jove.